3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Fedakar baba

Hakkari'deki dağların yamaçlarında dondurucu soğuk altında çalışan fedakar babanın ilik nakli yapılan oğlu için gösterdiği çaba herkesi duygulandırıyor. 

Zap Suyu üzerinde yapılacak olan elektrik santralı için kar yağışı ve çığ tehlikesine rağmen soğuk havada sondaj çalışması yapıp yaktıkları ateşle ısınan işçiler arasında, fedakar bir babanın ilginç öyküsü öne çıktı. 

Firmanın sondaj makinesi ustası Casım Çığcı, ilik nakli olan çocuğunun tedavisi için zorlu kış şartlarında büyük bir mücadele verdiğini belirtti. Casım Çığcı, "Bitlis Kaleli köyünde hazine arsası üzerinde kurduğum tek odalı bir evde 6 nüfusum ile birlikte kalıyorum. 14 yaşındaki oğlum Seyit Muhammed aniden bir hastalığa yakalandı. 8 ay boyunca İstanbul Bakırköy Kadın Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördü. 

En sonunda ilik nakli olması gerektiği söylendi. İlik, 16 yaşındaki kızım Sevcan'dan alındı. Oğlum yaklaşık 2 yıldır İzmir Ege Üniversitesi'nde tedavi görüyor. Kızım Sevcan daha sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim gördüğü 5'nci sınıftan ayrılmak zorunda kaldı ve şimdi okulu dışarıda bitirmeye çalışıyor. Çocuğumun tedavisi için müracaat ettiğim Güroymak İlçe Kaymakamlığı, 200 YTL gibi bir yardımda bulundu. Daha sonra çalıştığım firma bana sahip çıkarak sigortamı yaptırdı. Firmada sondaj ustası olarak çalışmaktayım. Hasta yavrumun sağlığına kavuşması ve diğerlerini okutmak için elimde geleni yapmaya çalışıyorum. Kuzey Irak sınırında ve Hakkari dağlarında soğuk kış günleri bile olsa çalışmaya mecburum. Yeter ki çocuğum sağlığına kavuşsun, diğer çocuklarım okusun ve ailem mutlu olsun, ben her yerde çalışmaya hazırım" dedi. 

2 yıldır Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Servisi'nde tedavi gören ve ablası Sevcan Çığcı'nın verdiği ilikle tekrar sağlığına kavuşan Evren Paşa İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Seyit Muhammed Çığcı (14) ise 6 aydır görmediği babasına selam göndererek onu çok özlediğini söyledi. 14 yaşında babasının çektiği hayat çilesinin farkında olan ve yapılan fedakarlıkları gören Seyit Muhammed, "Babam benim ve kardeşim için çok fedakarlıklar yapıyor. Bizim için dağlarda, karların arasında çalışarak geçinmemizi sağlıyor. Büyüyünce babamı bu çilelerden kurtarıp çalıştırmayacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?