4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Felç olan korucunun oğlu iş istiyor

Hakkari'de, Ali Taş isimli genç, bölgede meydana gelen terör olaylarından dolayı köy korucusu olan babası ağır yaralanıp yatağa mahkum olunca 8 nüfuslu ailesine bakması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dilekçe vererek iş istediğini söyledi.


Hakkari'nin Çukurca ilçesi Cevizli köyünde ikamet eden köy korucusu Mustafa Taş (45) 1995 yılında Cevizli köyü Kazan Deresi mevkiinde teröristlerle girdiği çatışmada kafasında ağır yaralanarak sağ tarafından ise felç olunca ailesi perişan oldu. Resmi evrakları tamamlanamadığı için tazminatını da alamayan Taş, köyünden göç ederek Hakkari Medrese Mahallesi'ne yerleşti. Mehmet Taş'ın oğlu Ali Taş, Güneydoğu Anadolu bölgesi turuna çıkan ve önceki gün Hakkari'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dilekçe vermek için saatlerce valilik önünde bekledi. Cumhurbaşkanının yanına yaklaştırılmayan Ali Taş, aile durumunun içinde bulunduğu ve iş istediği dilekçeyi Cumhurbaşkanı Gül'ün korumalarına vermeyi başardı.


Dilekçenin cevabının büyük umutlarla beklediğini anlatan Taş, iş sahibi olmanın hayalini yaşadığını söyledi. İHA bürosunu ziyaret ederek, yazdığı dilekçenin içeriğini anlatan Taş, aile olarak tüm umutlarını dilekçenin cevabına bağladıklarını belirtti Taş,"Köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorduk. Sınır boylarında topraklarımızı korumak için babam da köy korucusu oldu. Ancak çıkan çatışmada babam kafasında yara aldıktan sonra sağ tarafından ise felç oldu. Yaralanması tutanaklara geçmediği için tazminat alamadı. Uğraşacak adamımız olmadığı içinde aile olarak perişan olduk. Evimizde devlet dairesinde çalışan kimse yok. 8 nüfuslu ailemiz olup 4 kardeşim okula gidiyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün geleceğini duyunca dilekçe hazırladım. Ama kendisine veremediğim için bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Korumaları dilekçeyi benden alarak kendisine ulaştıracaklarını söyledi. Büyük umutlarla bu dilekçenin sonucunu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?