2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Fen Lisesi'nden doğa yürüyüşü

Hakkari Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından öğretmen, öğrencileri ve okul personelinin katıldığı bir doğa yürüyüşü düzenlendi.


Merzan Mahallesi'nde bulunan okuldan startı alan yürüyüş Merzan Mahallesi'nin bin 200 rakımında noktalandı. Yaklaşık 3 kilometre yürüyen öğretmen ve öğrenciler zirve noktada durak yapıp piknik yaptılar. Halay çeken ve yöresel oyunlar oynayan öğrenci ve öğretmenler öğle yemeğinden sonra okula dönmek üzere başka bir güzergahtan yürüyüşlerini sürdürdüler. Okul öğrencileri ise yoruldukları ancak böylesi farklı bir etkinlikten de memnun oldukları söylediler.


Fen Lisesi Müdürü İzzettin Seven ise, Doğa yürüyüşlerinin insanın vücut ve ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu uzmanlarca kabul edildiğini belirtti. Seven," Yüksek kondisyon veya teknik istemiyor oluşu, sakatlanma ve benzeri risklerinin çok düşük seviyelerde seyretmesi, maliyetinin az olması gibi nedenlerle kitlelerin en yoğun ilgi gösterdiği doğa sporudur.

Bizler de okul paydaşları olarak yıl içinde okul idaresi,öğretmen, personel ve öğrencilerde oluşan stresi ve yorgunluğu atmak, tüm bileşenlerde çevre bilinci oluşturmak, Mezran Mahallesi'nin eşsiz doğa güzelliği içerisinde ruh dinginliği meydana getirmek için böylesi bir aktivite düzenledik. Bu aktivitemizi de gelecek yılda bir geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Yılda bir de olsa bir bütün olarak modernizemin yapaylığından doğanın doğallığına yolculuk edeceğiz. Bu etkinliğin eğitimimizi de olumlu etkileyeceği muhakkaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?