3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Fırıncılardan ekmek protestosu

Hakkari'deki fırıncılar, zarar ettikleri için 35 Ykr'dan sattıkları 200 gram olan ekmeğin 50 Ykr'a çıkartılmasını isteyerek bakkal ve diğer iş yerlerine ekmek vermeme, satışların sadece fırınlardan yapılması kararını aldılar.

Hakkari'de bu sabahtan itibaren ekmek satışı sadece fırınlardan yapılmaya başlandı. Fırın sahiplerinden Nazmi Aydemir ve Orhan Molaosmanoğlu, artan maliyetler yüzünden ekmek zammı beklediklerini anlattılar.

Daha önce 35 YTL olan bir çuval unu şimdi 52 YTL'ye aldıklarını anlatan fırıncılar "İş yerlerimizde yaklaşık 15 sigortalı işçi çalıştırıyoruz. Halen 200 gram olarak 35 Ykr'dan satılan ekmek fiyatının 50 Ykr'a çıkartılmasını talep ediyoruz. Bundan dolayı sabah saatlerinden itibaren şehrin değişik noktalarında bulunan dükkanlara ekmek vermemeye karar verdik. Vatandaşlar ekmek ihtiyaçlarını bundan sonra sadece fırınlarda karşılayabileceklerdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin taleplerimizi karara bağlamaması halinde işyerlerine ekmek vermeme boykotumuz devam edecektir" şeklinde konuştular.

Bazı vatandaşlar ise, işsizliğin had safhaya ulaştığı Hakkari'de ekmeğin 50 Ykr'ya çıkartılmasının kendilerini zor durumda bırakacağını belirttiler.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif koparan ise, esnafların haklı gerekçe ve talepleri olduğunu belirtti. Koparan,"Fırıncılarımız haklı olarak zam istemektedirler. Ancak odalarımızın talepleri bu hafta içersinde bize gelmiştir. Biz de yönetim kurulu olarak zam ile ilgili bir araya geldik. Zaruri bir tüketim maddesi olan ekmek zammı hepimiz için kolay değildir. Halkımızın da ekonomik sıkıntılarını biliyoruz. Zammı ise kolay kolay veremiyoruz. Ancak yine bu şartlarda fırıncılarımızın iflası söz konusudur. Biz de yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte toplanıp gereken değerlendirmeyi önümüzdeki hafta içersinde yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?