4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Fırtına çatıyı uçurdu

HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI

Hakkari'de yağmurla birlikte etkili olan fırtına bir öğrenci pansiyonunun çatısını uçurdu. Fırtınanın uçurduğu çatı, park halindeki bir araçta maddi hasara yol açtı.

Hakkari'de dün akşam saatlerinde yağışlarla birlikte etkili olan fırtına, Dağgöl Mahallesi'nde bulunan 4 katlı Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunun çatısını uçurdu. Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi, olası bir faciayı önledi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ekrem İdem, pansiyon çatısının park halindeki 06 GC 771 plakalı aracının üzerine düştüğünü söyledi. Aracında maddi hasar meydana geldiğini belirten İdem, "Uçan çatı evimizin dahi camlarını kırdı. Her yıl bu pansiyonun çatısı uçuyor. Bizim de evlerimiz çatılı ancak nedense fırtına uçurmuyor. Bu pansiyonun çatısı 6 ay önce onarılarak yenilenmişti. Yeni olmasına rağmen uçması bizleri düşündürüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kurumlarının yenilenen

çatılarını kontrol etmiyorlar mı? Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi, olası bir faciayı önledi. Gündüz olmuş olsaydı yoldan geçen birçok kişi uçan çatının altında kalarak yaralanabilir veya hayatını kaybedebilirdi. Yetkililerin aracımın hasarını karşılamasını istiyorum" dedi.

Mahalleye gelen Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri de pansiyonda hasar tespit çalışmalarında bulundu.

Öte yandan şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çimenli İlköğretim Okulu'nun çatıları da tamamen uçtu. Çatıların 50 metre uzaklığa sürüklenerek Hakkari-Çukurca karayoluna kadar indiği belirtildi. Çimenli köyü sakinleri, yeni yapılan okulun çatısının uçmasına bir anlam veremediklerini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
HAKKARİ'DE FIRTINA HASARA YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 15:55:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 23:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?