4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Gazeteci Çiftçi anıldı

GAZETECİ ÇİFTÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Hakkarili gazeteciler, bir süre önce Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları Kasım Çiftçi'yi mezarı başında andılar.

2007 yılında Van kalesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 7 çocuk babası İl Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kasım Çiftçi, 4. yılında Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ve beraberindeki yerel ve ulusal basında çalışan meslektaşları tarafından Aşağı Mezran Mahallesinde bulunan mezarı başında andılar.

Okulanan fatihaların ardından bir konuşma yapan Kasım Çiftçi'nin yeğeni ve İl Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hekim Çiftçi, 27 Eylül 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden merhum amcası Kasım Çiftçi'nin hiçbir gerekçe gösterilmeden mübarek Ramazan ayında hunharca ve kalleşçesine sırtından vurularak öldürüldüğünü belirtti. Çiftçi, "Merhum amcam Kasım Çiftçi, meslek hayatına Hakkari'de yayın hayatını sürdüren Hakkari Halkın Sesi Gazetesi'nde çalışıyordu. Daha sonra başka yerel gazetelerde çalıştıktan sonra kendine ait Hakkari İl Sesi Gazetesi'ni 1982 yılında hizmete sundu. Merhumun katilleri yakalandığı için aile bireyleri olarak rahatladığımızı belirtmek istiyorum. Amcam Kasım Çiftçi'nin ölümünün 4. yılı sebebi ile Hakkari Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Hakkari'deki gazetecilerin bu anma törenine katılmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

GAZETECİ ÇİFTÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI
GAZETECİ ÇİFTÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:35:00
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 19:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?