2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Gazeteciler mahsur kaldı

Hakkari'nin 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylasındaki karla mücadele çalışmasını görüntülemeye giden gazeteciler bölgede mahsur kaldı.

Hakkari Valiliği gazetecilerin kurtarılması için bölgeye iş makineleri sevk etti.

Şehirden 20 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 4 aydan beridir kapalı olan Konak köyü Zavite mezrası yolunda İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor. Yol açma çalışmalarını görüntülemek için bölgede giden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Nevzat Taş, Ajans Habertürk muhabiri Senar Yıldız, araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kaldılar. Araçta inerek kendilerinden 2 kilometre mesafede bulunan karla mücadele ekibine seslerini duyurmak için yola çıkan gazeteciler dağlarda inen kurtların hızla kendilerine yaklaşması üzerine kaçarak araçlarına sığındılar.

Araçta mahsur kalan gazeteciler Hakkari İHA Bürosu'nu arayarak yardım istediler. Yayla yolunda kar sis ve tipi bulunduğunu belirten gazeteciler, kurtların arabanın etrafında dolaştığını söylediler. Durumun öğrenen Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkililerini arayarak bölgeye acilen bir iş makinesinin gönderilerek gazetecilerin kurtarılması talimatını verdi. İlgili kurum yetkilileri ise bölgeye bir iş makinesi sevk ettiklerini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?