27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Gaziye dillere destan düğün

Hakkari’de göreve gittiği sırada mayına basması sonucu sol ayağından sakatlanan terör gazisi genç, düzenlenen muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Ağaçdibi köyünde Elmas Adıyaman ile hayatını birleştiren eski köy koruyucusu ve terör gazisi İbrahim Adıyaman için yapılan düğün töreni 3 gün 3 gece sürdü.

Köyde yapılan düğün törenine katılan Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mithat Karaca, mutlu günlerinde yalnız bırakmadığı gelin ve damada birer Cumhuriyet altını hediye etti. Köylülerle bir süre sohbet eden Albay Karaca, devlet ve halk olarak el ele verdikleri sürece hiç kimsenin birlik ve beraberliklerini bozamayacağını belirtti.

Hiç bir zaman gazi ve şehitleri unutmayacaklarını belirten Karaca, "Bu ülkenin bugünlere gelmesinde şehit ve gazilerimizin büyük katkısı var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu insanı devletle birlikte bölücü örgüte karşı büyük mücadeleler verdi. Verdikleri mücadelede gazi ve şehitlerimizin yeri tamamen farklıdır. Mücadele ve inançlarımız daha da azimli bir şekilde devam edecektir" dedi.

Dünya evine giren gazi İbrahim Adıyaman, mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mithat Karaca’ya teşekkür etti.

Adıyaman, halk tarafından sevilen ve sayılan Karaca’nın kendilerini sevinçli ve üzüntülü günlerinde yalnız bırakmadığını söyledi. Adıyaman, "Halkın büyük taktirini toplayan komutanımız yörede yapılan düğün törenlerine zaman zaman katılarak vatandaşlarla kol kola girip halay çekiyor. Bu da bizi son derece sevindiriyor. Bizlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Devlet ile el ele verdiğimiz sürece kimse huzurumuzu bozamaz. Huzurumuzu bozmaya çalışan teröristlere karşı koruculuk yapıyorduk. Zaman zaman babamla omuz omuza vererek teröristlere karşı savaş vererek çatıştık. Köy koruyucusu babam Yusuf Adıyaman, 1995 yılında Oğul ile Ağaçdibi köyü arasında teröristlerce girdiği çatışma sonucunda şehit düştü. Ben de 1996 yılında babamın şehit düştüğü aynı alanda göreve giderken teröristlerin döşediği mayına basarak sol ayağımdan sakatlanarak gazi oldum. Ancak verdiğimiz mücadeleden hiç bir zaman yılmadık ve yılmayacağız da. Kanımızın son damlasına kadar teröristlerle savaşarak verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Gazi olmama rağmen hiç bir ücret beklemeden şuanda gönüllü olarak tekrar koruculuk yapıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:16:07
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?