2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Geç müdahale edildi iddiası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4. kattaki evlerinin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuğun, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların geç müdahalesi yüzünden hayatını kaybettiği iddia edildi.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Şerafettin Seyitoğlu, "İddialar gerçek dışıdır, kabul etmiyoruz" dedi.


Nuri Sak, 2 yaşındaki oğlu Adem Sak'ın evin balkonunda oynarken dengesini kaybedip yere düştüğünü ve yaralı olarak kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nden Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Acil servis doktorunun yaptığı müdahaleden sonra çocuğu nöbetçi beyin cerrahi uzmanının görmesini istediğini anlatan baba Sak, "Haber verilen uzman doktor hastaneye tam iki saat sonra ve başkasını devreye sokup ikna edilerek getirildi. Oğlum hastaneye getirildiğinde bilinci yerindeydi.

Ancak biz tam iki saat boyunca doktoru bekledik ve bu arada çocuğa herhangi bir müdahalede bulunulmadı. 'Bizi Van'a sevk edin' dedik, 'Olmaz Hakkari'ye sormamız gerekli' diyerek göndermediler. Kime gittiysek 'Doktor gelip baksın, ondan sonra bir şeyler söyleriz' diye hep oyaladılar. Herkes topu başkasına atayım derken çocuğum hayatını kaybetti. Çocuğum büyük bir ihmal sonucu hayatını kaybetmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz, davacıyım" dedi.


Adem Sak'ın amcasının oğlu Tahir Sak ise, olanlara bir türlü inanamadığını belirterek, "Adem'in Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği, burada tedavi edileceği haberi üzerine Hakkari'den yola çıkıp Yüksekova'ya geldim. Ben Hakkari'den çıkarken Adem yarım saattir Yüksekova'daydı. Yüksekova'ya geldiğimde hala doktor gelmemişti ve hiçbir müdahale edilmemişti. Adem'in hayatını kaybetmesi tamamen bir ihmalin sonucudur. Buraya hastane yapmışlar ama içi tamamen boş. İlgililer hakkında ne gerekiyorsa
yapacağız" diye konuştu.


Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Şerafettin Seyitoğlu ise, herhangi bir ihmalin olmadığını savunarak, "Çocuk balkondan düştükten sonra Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor. Durumu ağır olduğu için hemen Hakkari 122 Komuta Kontrol Merkezi'ne haber veriliyor. Orası da bizi aradıktan sonra beyin cerrahi uzmanımız bu tür hastaların yoğun bakım ünitesi olan merkezlere gönderilmesi gerektiğini söylemesi üzerine hastayı kabul etmeyeceğimizi belirttik. Ancak kabul etmememize rağmen hasta bize getirildi.


Gelir gelmez gereken bütün tetkikler yapılmıştır. Uzman doktorumuz beyinde herhangi bir sorunun olmadığını söyleyerek, başka bir merkeze sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine biz de tekrar Hakkari 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak, yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede yer bulunmasını istedik. Tam bu sırada hasta kötüleşti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastayı yüksekten düşme iç kanaması yüzünden kaybettik. Ortaya atılan hastanemizle ilgili iddialar gerçek dışıdır, kabul etmiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?