4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Geçer rapor verilen bina çöktü

Hakkari'de bir süre önce meydana gelen depremde az hasar gördüğü belirtilen evin bir bölümü, önceki gün büyük bir gürültü ile çöktü. Olayın gündüz saatlerinde olması can kaybını önledi.


Edinilen bilgiye göre, Berçelan Mahallesi'nde ikamet eden işsiz ve 6 çocuk babası Mecit Tekin'e ait toprak ev, yaşanan depremin ardından hasar gördü. Tespit çalışmalarında bulunan Bayındırlık İl Müdürlüğü ekipleri eve "az hasarlı" raporu verdi ancak önceki gün öğle saatlerinde kimsenin evde bulunmadığı bir sırada evin bir bölümü büyük bir gürültü ile çöktü. Mahalle sakinlerinin yardımıyla ev eşyaları enkaz altından çıkartılırken 8 nüfuslu Tekin ailesi ise dışarıda kaldı. Geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan aileyi ziyaret eden Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek çadır ve battaniye yardımında bulundu.


Evin bahçesinde kurulan çadırda kalan Tekin ailesi, soğuk kış günlerinde çadırda barınamayacaklarını belirterek yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.


İHA muhabirine açıklamada bulunan anne Remziye ile 13 yaşlarındaki kızları Elif Tekin, bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Hakkari merkez Kavaklı köyünden göç ederek Hakkari'ye yerleştiklerini belirtti. Şehir yaşantısının kendilerine göre olmadığını belirten aile, terör belası yüzünden tarım ve hayvancılık yok olduğu için şehirde yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldıklarını söyledi. 4 çocuklarının okula gittiğini anlatan Tekin ailesi, imkansızlıklarla göğüs germeye çalışırken toprak evlerinin aniden çökmesinin kendilerini perişan ettiğini ifade etti. Kızılay Derneği'nin vermiş olduğu yazlık çadırda kaldıklarını anlatan Tekin ailesi, yetkililerin bu soğuk günlerde kendilerini çadırdan kurtarmasını istedi.


Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek ise Kızılay olarak olaya anında müdahale ettiklerini ve imkanlar dahilinde desteklerini sürdüreceklerini belirterek ailenin yaklaşan soğuk kış günlerinde çadırda kalmaktan kurtarılması için yetkililere çağrıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 17:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?