4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Geceyi dışarda geçirdiler

Hakkari-Van karayolunda başlatılan yol genişletme ve yapım çalışmaları esnasında hasar gören 2 evde ikamet eden aile korkudan geceyi dışarıda geçirdi. 

Edinilen bilgiye göre müteahhit firma tarafından Sümbül Mahallesi Tekser mevkiinde gerçekleştirilen çalışmalarda iş makinelerinin 2 evin önünde yaptığı kazı sonrasında 14 nüfuslu Ömer ve 10 nüfuslu İbrahim Çiftçi kardeşlerin evlerinde hasar meydana geldi. 

Hasarın meydana geldiği evlerde incelemelerde bulunan Hakkari Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü ekipleri her iki eve oturulmaz raporu verdi. Evleri hasar gören Çiftçi ailesi ihmalkarlığı olduğu gerekçesiyle Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği'ni mahkemeye vererek zararlarının karşılanmasını istedi. 

Çiftçi aileleri evlerin iç ve dış kısımlarında meydana gelen çatlamalar nedeniyle geceyi evlerinin yanında bulunan boş arazide geçirdi. Evlerinin en ufak bir sarsıntıda çökeceğini belirten aileler, "Bizler evlerimizi inşa ederken karayollarından hiçbir engelleme ile karşılaşmadık. Yılardır da bu evlerimizde oturuyoruz. En son 1 ay önce Hakkari-Van karayolu üzerindeki evlerimizin önünde yol genişletme ve yapım çalışmaları başlatıldı. İlgili firma evimizin duvarını kaldırdı, biz de firma yetkililerine evin altındaki alanda fazla kazı yapılmaması gerektiğini söyledik. Ancak bizi dinlemeyerek evlerimizin altında kazı yaptılar. Bu kazı sonucunda iş makinelerinin çalışması ve toprak kayması nedeniyle evlerimizin iç ve dış kısımlarında çatlamalar meydana geldi. Biz de zararlarımızın karşılanması için Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği'ni mahkemeye verdik. Önceki akşamdan itibaren korkudan dolayı evlerimizin arkasında bezden baraka şeklinde bir yer yaparak geceyi orada geçirdik. Kışın ne yapacağımızı bilmiyoruz" şeklinde konuştu. 

Yol yapım ve genişletme çalışmalarını yürüten firmanın temsilcisi Halis Tekeren ise her iki evde gerekli incelemeyi yaptıklarını belirterek, ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekenin yapılacağını ve karayollarının verdiği projeye göre çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Karayolları yetkilileri de konuyu incelediklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 10:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?