5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Geçitli halkı yol istiyor

GEÇİTLİ HALKI YOL İSTİYOR

Hakkari'nin Geçitli köyü sakinleri, çukur ve kasislerden geçilmeyen ve bir bölümü tahrip olan yollarının acilen yapılmasını bekliyor.

Bir süre önce Durankaya beldesi ile Geçitli köyü yolunda meydana gelen mayın patlamasında 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralanmıştı. Bu olayların bir daha yaşanmamasını isteyen Geçitli köyü sakinleri, tamamen tahrip olan yollarının yapılmasını istiyor.

Patlamada hayatını kaybeden 9 kişinin akrabası olan Tahir Erol, bu olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak, yollar asfalt olsaydı belki de bu olayı yaşamayacaklarını söyledi. Köy yolunun her an mayın döşenmeye elverişli olduğunu ifade eden Erol, "Acilen 300 hanelik ve 3 bin 500 nüfuslu köyümüzün yollarının asfaltlanmasını istiyoruz. Yollarımızın durumunu görüyorsunuz. Mayın saldırısının ardından bu yoldan geçen herkes artık korkuyor. İçişleri Bakanı bölgeye gelmiş. Gelip de bizim içinde

bulunduğumuz durumu görsün. Yollarımıza baksın. Bakanın köyümüze gelip gelmeyeceği hakkında bir bilgimiz yok. Ben kendim köy servisini kullanıyorum. Bu mayınlı saldırının ardından artık merkezden köye gelip gitmeye korkuyorum. Bütün köylüler de aynı şekildedir. Başka mayınlı olayların yaşanmaması için devlet büyüklerinden çok acilen yolumuzun asfaltlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

GEÇİTLİ HALKI YOL İSTİYOR
GEÇİTLİ HALKI YOL İSTİYOR
GEÇİTLİ HALKI YOL İSTİYOR
GEÇİTLİ HALKI YOL İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 17:50:01
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?