4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Genç gelin 3 günde altınları alıp kaçtı

Hakkari'de, eşi öldükten sonra tanışıp sevdiği genç bir bayanla 3 gün 3 gece süren görkemli düğünle evlenen 5 çocuk sahibi İslam Güzel, akıl almaz bir dolandırıcılık kurbanı oldu. Düğünden birkaç gün sonra İslam Güzel'i 15 bin YTL dolandıran sahte gelin ile aracılık için 7 bin YTL alan şebeke elamanları kayıplara karıştı. 

Yaklaşık bir yıl önce eşi hayatını kaybeden İslam Güzel, Van'ın Erciş ilçesinde simsarların aracılığıyla dul olduğu anlatılan 27 yaşındaki Güllü ismindeki bir bayanla tanıştı. Evlenmeye karar verdiği bayanı alarak Hakkari'ye getiren varlıklı damat İslam Güzel, Biçer Mahallesi'ndeki evlerinde 3 gün 3 gece süren bir düğün töreni yaptırdı. Karla karışık yağmur altında gerçekleşen düğünde, damat davetlilerle birlikte canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekti. Sevincinden yerinde duramayan 55'lik damadın düğün törenine il ve ilçeler başta olmak üzere çevre ilerde olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı, davetlilere ikram edilen yemekte 15 küçükbaş hayvan, 4 çuval pirinç, 200 kilo yoğurt, 50 kilo salatalık ve 5 bin ekmek kullanıldı. 

Düğünün ardından resmi evlilik muamelelerini başlatmak isteyince karısının 'Kimliğimi yakınlarının evinde unuttum Patnos'a gidelim, orada eşyalarım da var, almam lazım' dediğini anlatan İslam Güzel, "Ben de eşimle birlikte neşe içinde Patnos'a gittik. Otobüsten indikten sonra bir yakınının evine gidecektir. Bana bir oyun oynayarak 'Sen pastanede tatlı al, ben lavaboya gidiyorum' diyerek beraberindeki 27 küçük ve 14 büyük altın ile bir miktar parayla kayıplara karıştı. Bir süre bekledikten sonra gelmeyince aldatıldığımı anladım. Burada dünyaları başına yıkıldı, neye uğradığını şaşırdım. Beni kadınla tanıştıran simsarların peşine düştüm. Kadınla evlenmeden önce bu şebeke de bizimle birlikte idiler. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyordum. Araştırdım bana verilen isimler bile yanlış çıktı. Evlendiğim kişi kayıp olduktan sonra otele gelip o şahısların isimlerini almaya çalışırken orada öğrendim ki bana verilen isimler doğru değilmiş. Benim Patnos'ta olduğumu öğrenen şebeke üyeleri telefonla tehdit ettiler. Savcılığa suç duyurursunda bulunmaya giderken orada birisine para vererek bana yardımcı olmasını istedim. Ama şebeke bana yardım eden kişiyi de telefonla tehdit edip kendisini öldüreceklerini demesi üzerine bana yardım etmekten vazgeçti. Mecburen Hakkari'ye geri dönmek zorunda kaldım" dedi. 

Varlıklı olmasına rağmen bu duruma nasıl düştüğünü kara kara düşünen İslam Güzel, olayın Hakkari'de duyulması üzerine utancından perişan oldu. Halk arasına çıkmaya yüzü tutmayan Güzel, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek bayanla birlikte 5 kişi oldukları belirtilen kadın tüccarları hakkında suç duyurusunda bulundu. Güzel şunları söyledi: 

"Böyle bir dolandırıcılık örneği görmedim. Benim başıma gelenler inşallah kimsenin başına gelmesin. Düğün törenim internet sayfalarında, gazetelerde yer aldı. Daha önce de şebekeye 7 bin YTL vermiştim. Beni tuzağa düşüren şebekeden davacıyım. Şebeke bayanla birlikte 5 kişidir. Türkiye'deki bu dolandırıcıların bulunmasını istiyorum. Kendini kaybettiren eşimin yanında 27 küçük, 14 büyük altın ile bir miktar parada alarak kaçtı. Bu çetenin bana verdiği kadını Hakkari'de ve bazı ilçelerinde başka kişilere de vererek daha sonra geri aldıklarını ve insanlarını mağdur ettiklerini öğrendim. 1986 dan beri esnafım bu utancımdan artık halkın içine çıkamıyorum."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 13:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan şahin IP: 85.98.162.xxx Tarih : 11.09.2007 01:45:07

ya bende hakkariliyim bu adamı çok yakından tanırım dükkanından her gün alışveriş yapıyorum hatta düğününede gittim tabi sen seversen 28lik karıyı olacağı budır