2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Gençler Almanya'dan döndü

Avrupa Birliği'nin "Leonardo da Vinci" programı kapsamında "Hayat boyu eğitim" projesi çerçevesinde bilim teknolojileri alanında 3 haftalık staj görmek üzere Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde eğitim gören 9 öğrenci Hakkari'ye döndü.


Hakkari Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Hakkari Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Sait Ediş gözetimindeki öğrenciler, başta Mannheim'daki Türk-Alman Ekonomi Merkezi (DTW) olmak üzere, ACM İT-Systeme, Mannheim Ticaret ve Sanayi Odası, Daimler Benz, Heidelberg'deki bilgisayar teknolojileri alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşları ziyaret ederek bilgi edindiler. Sadece televizyonlarda gördükleri Almanya'yı görmekten heyecan duyduklarını, başarılı bir staj dönemi geçirerek Hakkari'ye döndüklerini belirten öğrenciler, Almanya'yı çok beğendiklerini söylediler.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Hakkari Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Sait Ediş ise, amaçlarının sadece mesleki eğitimdeki staj değil aynı zamanda öğrenciler arasındaki diyalogu arttırmak ve kültürler arası alışverişi geliştirmek olduğunu belirtti. 9 öğrenciyle 3 hafta boyunca sürecek olan stajlarının kendilerine faydalı olduğunu belirten Ediş, gençlerin Almanya'ya hayran kaldığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?