2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Gençler İsveç'ten döndü

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi'nce uygulanan 'Hakkarili gençlerin Avrupa stajı' projesi kapsamında yerleştirme faaliyetine katılmak üzere İsveç'e giden bir gurup öğrenci geri döndü.


Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, kendisi ile birlikte 10 öğrenci, 1 rehber öğretmen ve 1 okul müdürünün yer aldığı ekibin İsveç'in başkenti Stockholm'da proje ortağı okul ve kurumda kuaförlük, bilgisayar ve elektrik dallarında 3 haftalık stajların başarı ile tamamladığını belirtti. Karataş, öğrencilere staj sonunda Europas sertifikaları verildiğini de ifade ederek orada kendilerini karşılayan yalnız bırakmayan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Metin Altınışık'a teşekkür ettiklerini, İHA'nın dünyanın her yerinde olduğunu bir daha kendisini kanıtladığını söyledi.
Önceki gün Hakkari'ye dönen öğrenciler, İsveç gezisiyle ilgili açıklamalarda bulunarak çok iyi arkadaşları ve yöre halkı ile çok iyi kaynaştıklarını anlattılar. İsveç'e hayran kaldıklarını ve insanlarının çok iyi olduğunu belirten öğrenciler bu ülkeden gelmek istemediklerini belirttiler. Başka projelerin devreye sokulması halinde İsveç'e yeniden seve seve gideceklerini ifade eden öğrenciler, İsveç'teki geziyi hayatları boyunca unutmayacaklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?