5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Gençlik köprüsü yeniden yapılıyor

GENÇLİK KÖPRÜSÜ 'KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ' OLACAK

Hakkari'de, Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından Zap Suyu üzerine yapılan ve bir süre önce yıkılarak tahrip edilen Gençlik Köprüsü'nün yeniden inşa edilmesi için çalışmalara start verildi.

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve onlarca köyün ulaşımını sağlayan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Gençlik Köprüsü yeniden yapılıyor. Köprünün isminin 'Kardeşlik Köprüsü' olarak değiştirileceği belirtilirken, bugün öğle saatlerinde KESK yöneticilerini taşıyan iş makinesi Zap Suyu'nu geçerek ilk temeli attı. Temel atma sırasında korucu ve askerlerin çevrede yoğun güvenlik önlemleri alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yıkılan köprünün enkazı üzerinde bir basın açıklaması yapan Hakkari KESK Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir; Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın, henüz 20 yaşlarında sömürücü ve baskı rejimine karşı başlattıkları ve tam bağımsız demokratik bir Türkiye talep ettikleri için 38 yıl önce idam edildiği belirtildi. Balıkesir, Türkiye'de sömürücü ve baskı rejimini kökleşmesine neden olan 12 Mart 1971 Askeri Darbesi'nin ardından, 38 yıl önce 6 Mayıs Ankara Ulucanlar Cezaevi'nin avlusuna kurulan 3 dar

ağacının adeta Türkiye'deki halklar mozaiğini de simgelendiğini belirtti. Balıkesir, "Bugün ise onların mücadeleleri ve hayallerini gerçekleştirmek için büyük bedeller ödeyerek başlattıkları mücadele kesintisiz sürdürülüyor. Kürt halkının bugün savunduğu değer de onların idam sehpalarını tekmelediği gün savundukları ile aynı değer ve duruştur" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK KÖPRÜSÜ 'KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ' OLACAK
GENÇLİK KÖPRÜSÜ 'KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ' OLACAK
GENÇLİK KÖPRÜSÜ 'KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ' OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 17:15:02
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 17:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?