2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Göçer kadınların sevinci

Hakkari Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bağlar Toplum Merkezi'nde kadınlar hem çamaşır makinesini kullanmayı öğreniyor hem de ilk kez çamaşırlarını makineyle yıkama şansı buluyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1995 yılında Çukurca ilçesinin değişik köylerinden göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşen göçer kadınlar, ilk kez çamaşır makinesiyle tanıştı. Daha önce çamaşırlarını leğende elle yıkayan kadınlar, İl sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bir süre önce uygulanan 'Çamaşırlarımı Yıkarken de Öğrenebilirim' proje sayesinde çamaşırlarını artık makinede yıkamaya başladı. 11 çamaşır makinesinin bulunduğu toplum merkezine gelen kadınlar burada yaklaşık 10 aydan beridir gönüllü olarak çalışan Reyhan Dayan isimli bayan nezaretinde çamaşırlarını yıkayarak makine kullanmayı öğreniyor. Toplum merkezindeki değişik kurslara katılan yaklaşık 97 kursiyerin yanı sıra evinde çamaşır makinesi bulunmayan ve zor durumda olan hasta bayanlarında çamaşır makinelerinden yararlanarak giysilerini burada yıkadıkları belirtildi.

Toplum merkezinde çamaşırlarını yıkayan kadınlardan Medina Yıldız, evlerinde çamaşır makinesi olmadığı için daha önce kirlenen çamaşırlarını leğende elle yıkadıklarını bildirerek, başlatılan proje sayesinde ilk kez çamaşır makinesiyle tanıştıklarını ve elbiselerini burada yıkadıklarını söyledi. Maddi durumları iyi olmadığı için çamaşır makinesi alacak güçte olmadıklarını belirten yıldız, "Bizler toplum merkezinde açılan birçok kursa katılıyoruz. Kursa katılan kadınlar olarak projeden yararlanarak çamaşırlarımızı toplum merkezine getirerek makinede yıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Reyhan Dayan isimli bayan ise, yaklaşık 10 aydan beridir gönüllü olarak çalıştığı toplum merkezinde hiçbir ücret almadan toplum merkezine gelen bayanlara hem çamaşır makinesini nasıl kullanmalarını hem de çamaşırlarını nasıl yıkamaları konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Evli olduğunu ve maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Dayan, "Buradaki bayanlara yardımcı olarak çamaşır makinesini kullanmayı öğretiyorum. Aynı zamanda çamaşırlarını da makinede yıkamalarına yardımcı oluyorum. Ben de bu hizmetten yararlanıyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?