2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Göçer kızlardan kurslara ilgi

Hakkari İl Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bağlar Toplum Merkezi'nde açılan çeşitli kurslara katılan göçer kızlar bir taraftan aile bütçelerine katkıda bulunurken diğer taraftan ise çeyizlerini hazırlıyorlar.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 1995 yılında Çukurca ilçesinin değişik köylerinden göç ederek Bağlar Mahallesi'ne yerleşen göçer kızlar, açılan kurslara büyük ilgi gösteriyorlar. Toplum Merkezi'nde açılan giyim kursuna 20, dikiş-nakış kursuna 23, trikotaj kursuna 22, el sanatları kursuna ise 22 olmak üzere toplam 87 kursiyerin katıldığı belirtildi. Bazı kızlar yaptıkları ürünleri açılan sergilerde satarak aile bütçelerine katkıda bulunurken, bazılarının ise çeyizlerini hazırladıkları bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan kursiyerlerden Ayşe Akbaş, yaklaşık 1 yıldan beridir Toplum Merkezi'nde açılan el sanatları ve dikiş-nakış kurslarına katıldığını belirterek, yaptığı ürünlerin bir kısmını satarak aile bütçesine katkı da bulunurken, diğer taraftan ise kendi çeyizini hazırladığını söyledi. Akbaş, kendisi gibi birçok arkadaşının da yaptığı ürünleri satarak hem aile bütçelerine katkı da bulunduklarını hem de çeyizlerini hazırladıklarını belirtti.

El sanatları kursu eğitmeni olarak görev yapan Ayşen Ulaş ise, Bağlar Toplum Merkezi'nde açılan kurslara katılan kursiyerlerin hem çeyizlerini hazırlayarak hem de aile ekonomilerine katkı da bulunmaya çalıştıklarını belirtti. Şuanda faaliyet gösteren el sanatları, dikiş-nakış, giyim ve trikotaj kurslarının yaklaşık 3 yıldan beridir devam ettiğini belirten Ulaş, kızların katıldıkları kurslara yeni başlarken makineleri kullanmayı bilmedikleri gibi el becerilerinin de olmadığını söyledi. Ulaş, "Ancak kızlarımız 3 yıllık süre zarfında baya ilerleyerek çok şey öğrendi. Çoğu kursiyerimiz dışarıda iş imkanı buldu. Çeyizlerini hazırlamanın yanında yaptıkları işlerle ailelerine katkıda bulunmaktalar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?