4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Görkemli aşiret düğünü 3 gün sürdü

Hakkari'de Jirki aşiretine mensup Devali Adıyaman isimli genç, 3 gün 3 gece devam eden görkemli bir düğün sonrası Fidan Adıyaman ile dünya evine girdi. 

Yüksekova Esendere beldesinde getirilen geline 6 kilogram altın takılırken, gelenek ve göreneklere göre ise damada kapalı zarf usulü 70 bin YTL toplandığı belirtildi.
Dünyayı sarsan ekonomik kriz Hakkari'de engel tanımıyor.
 
Pazar günü, il merkezinden 25 kilometre uzaklıktaki Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Çanaklı köyünde dillere destan 3 gün 3 gece devam eden bir düğün yapıldı. 

Düğünün sağdıçlığını ise Jirki aşireti ağası Hacı Mehmet Adıyaman yaptı. Bir miting alanını aratmayan görüntülerin yaşandığı düğün töreni için 6 aşçı görev yaptı. 55 küçükbaş hayvanın kesildiği 1,5 ton pirinç, 200 kilo biber, 500 kilo salatalık ve 500 kilo domates ile 10 bin ekmek tüketildiği düğünde Kuzey Irak'ta gelen ünlü sanatçı Arif Çoban ise bir birinden güzel şarkılar seslendirdi. 

Gece boyunca havai fişekler patlatıldı ve yüzlerce kişi canlı müzik eşliğinde coştu. Düğün törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?