4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Görme engellilerden valiye ziyaret

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, makamında kabul ettiği görme engellilere internet kafe açmaları için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Hakkari Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Murat Özatak ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 6 kişilik bir grup, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret ederek, ilde açmayı düşündükleri internet kafe için destek istedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, makamında kabul ettiği görme engellilerle yakından ilgilenerek talep ve sorunlarını dinledi. Dernek üyeleri, kentte bir internet kafe açarak işletmek istediklerini, ancak maddi imkanlarının bulunmadığından ve üyelerinden bazılarının çok fakir olmasından dolayı bu düşüncelerini gerçekleştiremediklerini belirttiler.

Vali Nasuhbeyoğlu ise, görme engelli üyelerden internet kafe açmaları için proje hazırlatmalarını istedi. Engellilere hazırlayacakları proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı'ndan kredi verilebileceğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, maddi durumu iyi olmayan 6 Nokta Körler Derneği üyeleriyle ilgili gerekli araştırmanın yapılarak SYDV Başkanlığı mütevelli heyetince durumlarının değerlendirilerek gerekli yardımın yapılması talimatını verdi.

6 Nokta Körler Derneği Başkanı Murat Özatak ve üyeleri de, kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?