5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Görüntü kirliliği ortadan kalkıyor

HAKKARİ ŞEHİR GİRİŞİNDEKİ KÖTÜ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALDIRILIYOR

Hakkari Belediye Başkanlığı, şehir girişinde görüntü kirliliğine neden olan barakaları kaldırarak yerine yeni yapılacak olan betonarme dükkanlarının temelini attı.

Hakkari - Van karayolu üzerinde bulunan Sümbül Mahallesi'nde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının yapıldığı Tekser mevkiinde vatandaşlar tarafından yol kenarına bırakılan ve kötü görünüm arz eden barakalar kaldırılıyor. Bu alana yapılacak betonarme dükkanların temeli, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve beraberindekiler tarafından atıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, kente gelen herkesin ilk gördüğü manzara olarak herkesin rahatsızlık duyduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını belirterek "Bilindiği gibi burası ilin tek giriş noktasıdır. Daha önce burası çevre görünümü ile kentimize yakışmayan bir görüntüye sahip idi. İnsan bir yere yeni gittiğinde ilk gördüğü intiba ile orayı değerlendirir. Bizde kentimizin bu girişini güzelleştirmek ve çirkin görüntüden kurtarmak için buradaki barakaları kaldırarak, yerlerine 29 adet düzenli dükkan yapacağız. Bu gün burada bunun temelini atıyoruz. En kısa zamanda buradaki dükkanları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Böylece hem çevre kirliliğini ortadan kaldıracağız. Diğer taraftan da belediyemize bir gelir sağlamanın yanında burada çalışacak olanlara da ekmek kapısı açmış olacağız" dedi.

Temel atma töreninin ardında başkan Bedirhanoğlu ve beraberindekiler, Keklik Pınar Mahallesi'nde heyelan sonucu yol ve kanalizasyonları zarar gören vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra burada yapılan çalışmaları ve Dağgöl Mahallesi'nde yapılan kilit taşı çalışmalarını da denetledi. Vatandaşların Bedirhanoğlu'na 'Yıllardan beridir Kale Mahallesi olarak içme suyu sıkıntısı çekiyoruz, mevcut su ise geç geliyor' söylemesi üzerine Başkan Bedirhanoğlu, mahalle sakinlerine kendi imkanları ile depo yapmaları tavsiyesinde bulundu.

HAKKARİ ŞEHİR GİRİŞİNDEKİ KÖTÜ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALDIRILIYOR
HAKKARİ ŞEHİR GİRİŞİNDEKİ KÖTÜ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:40:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?