2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Göstericiler Atatürk Anıtı'nı taşladı

HAKKARİ'DE GÖSTERİCİLER ATATÜRK ANITI'NI TAŞLADI

Hakkari'de DTP tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından çıkan olaylarda hızlarını alamayan göstericiler Atatürk Anıtı'nı da taşladı.

Hakkari'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı'nın Öcalan'ın İmralı Cezaevi'ndeki koşullarının düzeltilmesi amacıyla düzenlediği basın açıklaması sonrasında çıkan olaylar sürüyor.

Sabah saatlerinde kepenklerin kapatılmasının ardından DTP'nin önceki gün yaptığı çağrı üzerine toplanan kalabalık, Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde bir araya geldi. Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, başkan yardımcıları, belediye encümenleri ile DTP İl Başkanı Hıfzullah Kansu'nun ön saflarda yer almasıyla birlikte grup yürüyüş başladı. DTP görevlileri, polislerin önüne geçip barikat kurarak grubun bu tarafa yönelmesini engelledi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kalabalık, daha sonra belediye binası önüne geçti. Burada Diyarbakır'da öldürülen üniversite öğrencisi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, DTP İl Yöneticisi Haluk Bor, basın açıklamasını okuyarak kalabalıktan sessizce dağılmasını istedi. Ancak yüzleri kapalı olan bir grup gösterici önce çarşı içindeki MOBESE kamerasını taşladı.

DTP görevlilerinin devreye girmesine rağmen göstericiler öğretmenevi, dershane ve bir banka şubesini taşladıktan sonra Altay Caddesi üzerinde bulunan askeri lojmanlara yöneldi. Daha önceden önlem alan asker ise taş atan göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Kalabalığın artması üzerine lojmanın içinden silah sesleri geldi. Göstericiler askeri lojmanların içine doğru havai fişek atarak saldırılarını sürdürdü. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, zırhlı araçlardan inerek göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Göstericiler çarşı merkezinden dağılarak mahallelere yöneldi. Mahallelerdeki olaylar devam ederken, polisin 5 göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan hızlarını alamayan göstericiler, Cumhuriyet Caddesi çarşı merkezindeki Atatürk Anıtı'nı da taşladı. Anıtın, atılan taşlardan dolayı zarar gördüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 16:23:04
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 17:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?