5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Gözaltı gerginliği sürüyor

HAKKARİ'DE GÖZALTI GERGİNLİĞİ

Hakkari'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da aralarında bulunduğu 10 partilinin gözaltına alınmasının yol açtığı gerginlik devam ediyor.

Bir süre önce KCK operasyonu kapsamında Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından değişik mahallelerde bulunan partililerin evlerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, BDP Merkez ilçe Başkanı Seyhan Şahin, gazeteci Hamdiye Çiftçi ile birlikte 10 kişi gözaltına alınmıştı. BDP'nin gözaltıları protesto etmek amacıyla düzenlediği yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi sonrasında çıkan olaylar ise akşam saatlerine kadar devam etmişti.

BDP İl Başkanı ve beraberindeki partililerin gözaltına alınmasıyla birlikte gerginliğin devam ettiği ve morallerin bozuk olduğu ilde bu hafta bazı ailelerin düğün törenlerini ertelemek zorunda kaldığı belirtildi. Bazı düğün sahipleri, başkanlar gözaltında iken düğünlerin yapılamayacağını söyledi.

"ŞENLİKLERE KATILMAYACAĞIZ"

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise, parti yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından halkın moralinin bozuk olduğunu belirterek, bazı düğün sahiplerinin bu hafta yapmayı düşündükleri törenleri değişik tarihlere ertelediğini söyledi. Bedirhanoğlu, "Parti yöneticileri gözaltına alınmış. Halk arasında da moral bozukluğu var. Duyduğum kadarıyla bazı vatandaşlar düğünlerini iptal etmiş. Bir taraftan başkanlarımız gözaltında, diğer taraftan bizi şenliklere davet ediyorlar. Başkanlarımız

serbest bırakılmazsa bizler valiliğin 13 Haziran'da Berçelan Yaylası'nda düzenleyeceği 5. Berçelan Yaylası Kültür Sanat ve Spor Şenliği'ne katılmayacağız. Bizi şenliklere davet ettiler. Ancak bu şenliği bize zehir ve zıkkım ettiler. Gözaltılar olmasaydı şenliğe katılacaktık. Ancak böyle bir durumda nasıl şenliğe katılalım?" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:49:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?