4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Göze'li öğrencilere müjde

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Oğul köyü Göze mezrasında öğretmen yolu gözleyen minik öğrenciler için yetkililere talimat verdiğini belirtti. 

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan 10 hanelik Göze mezrasındaki 2 derslikli ilköğretim okulunun halen ders başı yapmayan 11 öğrencisi öğretmen bekliyor.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, atanan öğretmenin görevine gitmediği için işine son verildiğini, yeni bir öğretmenin gönderilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu sorunun giderilmesi için ilgililere talimat verdiğini söyledi. 

Devletin yörenin en ücra köşesine kadar okul, yol ve içme suyu hizmetlerini götürdüğünü belirten Vali Nasuhbeyoğlu, söz konusu mezraya gönderilen öğretmenin göreve başlamadığını bunun üzerine soruşturma başlattıklarını, mezraya acilen yeni bir öğretmen gönderilmesi talimatını verdiğini söyledi. 

Yörede okumayan çocuk bırakmadıklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, yaşanan öğretmen sıkıntısının giderilmesi içinde yeni gelecek öğretmenleri beklediklerini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 11:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?