5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Gözlerini gökyüzüne diktiler

HAKKARİLİ ÖĞRENCİLER GÖZLERİNİ GÖKYÜZÜNE DİKTİ

Hakkari Endüstri Meslek Lisesi'nde kurulan Havacılık Kulübü'ne üye öğrenciler model uçak tasarlıyor

Gözlerini gökyüzüne diken öğrencilerin, tasarladığı maket uçakları ileriki günlerde 3 bin 500 rakımında bulunan Berçelan Yaylası'nda uçuracakları belirtildi.

Okulun elektrik bölümü öğretmenlerinden Mehmet Halit İnan ve Ahmet İşyar ile Türk Hava Kurumu yetkililerinden Hasan Tur'un ortak girişimleri sonucu Endüstri Meslek Lisesi'nde Havacılık Kulübü kuruldu. Kulübü üye öğrenciler, öğretmenlerinin nezaretinde maket uçak yapmayı öğreniyorlar. Öğrenciler kısa zamanda yaptıkları atölye çalışmaları ile büyük bir emek sarf ederek model uçak tasarlıyorlar. Yaklaşık 40 öğrenci okulun atölyesinde tasarlamaya çalıştıkları maket uçakların bir örneğini de Okul Müdürü Ali Korkmaz' a hediye ettiler.

 

AKTİVİTELERE ROKET TASARLAMA VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ DE DAHİL EDİLECEK

Havacılık Kulübü'nde yer alan öğrencilerin uçak yapmanın yanı sıra eğitimlerine roket tasarlama ve yamaç paraşütü eğitimini de dahil etmek istedikleri belirtildi. Yaptıkları maket uçakları ileriki günlerde 3 bin 500 rakımında bulunan Berçelan Yaylası'nda uçurtmayı hedeflediklerini ifade eden öğrenciler, Türk Hava Kurumu'nun desteği ile okul kampusunda açacakları stantta tasarladıkları modelleri havacılık meraklılarının beğenisine sunacaklarını söylediler. Öğrenciler, "Burada planör ata ve planör kırlangıç

modeli maket uçaklar yapmayı öğreniyoruz. İnsanların yapamayacağı bir şey yok. Yeter ki istesinler her şeyi yaparlar. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bizler sevgimizi içine katarak bu uçakları tasarlıyoruz. Bizlere imkan sağlanması halinde başaramayacağımız iş yoktur" şeklinde konuştular.

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali Korkmaz ve okulun Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Halit İnan, amaçlarının lise çağındaki öğrencilerin zekalarını keşfetmelerini sağlamak ve ileride ülkeye faydalı, dinamik ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirttiler.

HAKKARİLİ ÖĞRENCİLER GÖZLERİNİ GÖKYÜZÜNE DİKTİ
HAKKARİLİ ÖĞRENCİLER GÖZLERİNİ GÖKYÜZÜNE DİKTİ
HAKKARİLİ ÖĞRENCİLER GÖZLERİNİ GÖKYÜZÜNE DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:49:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?