3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Gözyaşları arasında uğurlandılar

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen harekatta şehit olan 3 köy korucusunun cenazeleri, kar altında düzenlenen törenle Çukurca ilçesinde defnedildi.

Bu sabah helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na, oradan da ambulanslarla Çukurca ilçesine gönderilen cenazeler, Emir Şaban Camii önüne getirildi. Düzenlenen törene; Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3'ncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, Çukurca 3'ncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanı Albay Adnan Aslan'ın yanı sıra çok sayıda komutan, vatandaş ve şehit yakınları katıldı.

Şehit korucuların öz geçmişlerinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Türk bayrağına sarılı tabutlar, kar yağışı altında yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındıktan sonra Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Bazı çocukların Türk bayrakları taşıdığı cenazede gözyaşı döken şehit yakınlarını, protokol üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?