2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Grev onlara yaradı

HAKKARİ'DE HALAYLI GREV

Hakkari'de KESK Şubeler Platformu tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eylemi, bol bol bahşiş toplayan davul-zurnacıya yaradı.

Öğle saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi ile Altay Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubesi binası önünde toplanan memurlar, burada ellerindeki değişik pankartlarla Bulvar Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grubu, burada Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, belediye başkan yardımcısı ve personeli alkışlarla karşıladı. Burada bir basın açıklaması yapan Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Ata, "Bugün kamu emekçilerinin yıllardır birikmiş sorunları karşısında halen emekçileri görmeyen, onları

sefalete iten, ülkeyi krizden krize sürükleyen neo-liberal politikalara karşı sesimizi bir kez daha yükseltiyoruz. Burada siyasi iktidara bir kez daha sesleniyoruz. 25 Kasım Grevi emekçilerin size yönelik uyarısıdır. Yanlışlığı defalarca kanıtlanmış politikalarınızı terk etmeniz için yapılan bir uyarıdır" şeklinde konuştu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yapan Ses Şube Yöneticisi Nurhayat Altan ise ülkede kadına yönelik şiddetin arttığını belirtti. Atlan, "Bir yandan yeni SSGSS gibi düzenlemelerle kadınlar daha fazla yoksulluğa ve erkek egemenliğine mahkum edilirken, diğer yandan ev içindeki şiddeti engelleyecek mekanizmalar işletilmemektedir. Öte yandan kadınlar bizzat kadınları şiddete karşı korumayı vadeden devletin şiddetine de maruz kalmaktadır. KESK'e ve

Eğitim Sen'e yapılan operasyonla çok sayıda kadının da gözaltına alınması, devletin demokratik muhalefet içinde yer alan kadınlara ataerkil bakışının açık bir göstergesi olmuştur. Bugün cezaevlerinde çok sayıda hasta kadın bulunmaktadır. Güler Zere ancak ölümün eşiğine geldiğinde yoğun kamuoyu baskısı ile serbest bırakılmıştır ama daha onlarca kadın benzer koşullarda tutuklu kalmaya devam etmektedir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, emekçiler davul zurna eşliğinde vatandaşların da katılımı ile halay çekti. Halay nedeniyle Bulvar Caddesi bir süreliğine trafiğe kapandı. Grup eylemlerini sürdürürken kalabalığın içine giren davulcu ve zurnacı ise bol bol bahşiş topladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklaması, çekilen halaylarla olaysız sona erdi.

HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
HAKKARİ'DE HALAYLI GREV
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:37:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?