4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Gül Van'dan sonra Hakkari'ye gidecek

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk yurtiçi ziyaretini gerçekleştireceği Van'dan sonra Hakkari'ye geleceği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11 Eylül Salı günü gerçekleştireceği Van programının ardından 12 Eylül Çarşamba günü sabahı helikopterle Van'ın Başkale ilçesine geçecek. Gül'ün Başkale ilçesindeki ziyaretinden sonra helikopterle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine hareket edeceği belirtildi. Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'na iniş yaparak buradaki askeri birlikleri ziyaret edecek olan Gül'ün, daha sonra karayolu ile Yüksekova İlçe Kaymakamlığı'na geçerek burada Kaymakam Celalettin Cantürk'ten brifing alması bekleniyor. Kaymakamlık toplantı salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul ederek bir görüşme gerçekleştirmesi beklenen Gül'ün, daha sonra kaymakamlık bahçesinde halka hitap edeceği bildirildi.


Yüksekova'daki programının ardından helikopterle Hakkari il merkezine gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Yeni Mahalle'de bulunan Fatih Kışlası'na iniş yaparak buradan da karayoluyla Hakkari Valiliği'ni geçecek. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'ndan brifing alacak olan Gül, daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Yapılacak görüşmelerden sonra valilik önünde halka hitap edeceği belirtilen Gül'ün daha sonra ise şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Otluca köyünde bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na geçerek burada akşam yemeği yiyeceği, daha sonra helikopterle Şırnak iline hareket edeceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 21:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?