27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Gülben' izdihamı!

Hakkarililerin ünlü gelini Gülben Ergen, eşi ve Anadolu Ateşi Dans Grubu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile birlikte Keklikpınar Mahallesi’nde yapılacak olan sağlık ocağının temel atma törenine katıldı.

Dün geceyi Hakkari’de eşinin akrabalarının evinde geçiren Gülben Ergen, bu sabah çarşı merkezinde yürüyüş yaptı. Bir kuyumcu dükkanına giderek küpe alan Ergen’i görmek isteyen onlarca vatandaş, dükkanın kapısında dakikalarca bekledi.

Dükkandan çıkan Ergen, dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşarak daha sonra sağlık ocağının yaptırılacağı Keklikpınar Mahallesi’ne gitti. Burada bekleyen öğrencilere şekerleme dağıtan sanatçı, elini hiç bırakmayan eşi Mustafa Erdoğan ile birlikte genç kız ve öğrencilere imza vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler Gülben Ergen’i yakından görmek ve onunla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Elindeki küçük boydaki Türk bayrağıyla objektifleri poz veren Ergen, katıldığı törende oldukça ilgi gördü.

Geçtiğimiz 26 Ocak tarihinde meydana gelen depremden sonra bazı sanatçıların buluştuğu ve tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın organizatörlüğünde düzenlenen ’Hakkari Üşümesin’ gecesinde elde edilen gelirle yapılacak sağlık ocağının temel atma törenine katılarak bir konuşma yapan Gülben Ergen, Hakkarilileri gördüğü ve tanıdığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, eşi sayesinde bu şehirde olduğunu söyledi.

Annesi, babası ve bütün akrabalarının Hakkari’de olduğunu anlatan Ergen, kentin gördüğü en güzel şehirlerden biri olduğunu belirtti. Hakkari’nin çok güzel bir doğası ve misafirperver insanları olduğunu ifade eden Ergen, "Çocuğundan yaşlısına kadar herkesi tanıdığım ve burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah tekrar buraya geleceğiz. Benim ailemin, valimizin ve herkesin desteğiyle bir sağlık ocağı yapılacak. Allah izin verirse bunun okul ve hastanelerle devamı gelsin istiyorum. Ben Gülben Ergen Erdoğan olarak her zaman yanınızdayım" dedi.

AŞIRI İLGİ İZDİHAMA YOL AÇTI

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise yaptığı konuşmada, insanların milletine ve doğduğu yerlere borcu olduğunu belirterek, bu borcun mutlaka ödenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan ailesinin yaşadığı ve doğduğu bu topraklara borcunu ödemek için bugün Hakkarililerin arasında bulunduğunu anlatan Vali Gürbüz, "Bu örnek davranışa Toplu Konut İdaresi’nden temin ettiğimiz arsamıza çok kısa bir zamanda 60 bin YTL değerinde 4 katlı bir sağlık ocağı yapılacak. Sağlıksız toplum olmaz. Onun için her şeyin başı sağlıktır. Ondan sonra eğitim gelir. Dün hepinizin ve hepimizin sevdiği artık Hakkarimizin gelini ve kızı dediğimiz Gülben Ergen, okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizle biraraya geldi. İnşallah bu ilkin devamı gelecektir" şeklinde konuştu.

Gürbüz, daha sonra Gülben Ergen, eşi Mustafa Erdoğan ve kayınpederi Nazım Erdoğan ile birlikte temeli atılacak arsadaki kurdeleyi kesti, ardından Gülben Ergen ve Mustafa Erdoğan ellerini açarak vatandaşlarla birlikte dua etti. Ergen’in, görevliler tarafından tören alanına getirilerek kesilen kurbanlık hayvanın kanını görmemek için kafasını başka yere çevirmesi dikkat çekti.

Yapılan temel atma töreninin ardından Ergen, Gazi İlköğretim Okulu resim öğretmenlerinden Ayfer Keskin’in hazırladığı yıl sonu resim sergisine katıldı. Gazi İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen serginin açılışını yapan Ergen, burada öğrenciler tarafından yapılan resimleri yakından inceledi.

Gazi İlköğretim Okulu’ndaki öğretmenlerinde yanına giden Ergen, öğrencilerin aşırı ilgisinden dolayı zor anlar yaşadı. Ergen, okulda öğretmenlerle biraraya gelirken öğrenciler ise dışarıda bekleyerek hep bir ağızdan ’Gülben’ diye bağırarak alkış tuttu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende polisler birbirlerine kenetlenerek sanatçıyı korumaya çalıştı. Törene, Mustafa Erdoğan’ın annesi Süheyla Erdoğan, amcası Adil Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geceyi Hakkari’de geçirecek olan Gülben Ergen ve eşi Mustafa Ertdoğan, yarın sabah saatlerinde karayoluyla Van’a geçerek İstanbul’a hareket edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 20:34:58
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?