27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Gürbüz'den, 'proje üretin' çağrısı

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Avrupa Birliği (AB) tarafından 45 milyon euro’luk hibeyle desteklenen Doğu Anadolu Kalkınma Projesi’nin bölge için çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşları projeler üretmeye çağırdı.

Van Valiliği tarafından Hakkari İl Kültür Müdürlüğü salonunda DAKP Projesi 1. Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Mustafa Zeydan, kaynaktan yararlanmak için uygun projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Zeydan, Hakkari halkı olarak şimdiye kadar böyle bir kaynaktan yararlanmadıklarını belirterek, "İleride bürokratların sizlerle ilgilenmediğini, projeyi anlayamadığınızı sakın söylemeyin. Belediyeler, özel idareler, muhtarlar ve il genel meclis üyeleri halkla bütünleşerek istenilen projeleri zamanında vererek bu kaynaktan yararlanmamız lazım" dedi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise, DAKAP Projesi’nin bir yıl önce Van, Bitlis, Muş ve Hakkari valileriyle Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) koordinasyonunda hazırlandığını, merkezin de Van olarak seçildiğini belirtti. Çevre valiler olarak Van’ın başkanlığında faaliyetler sürdürüldüğünü anlatan Gürbüz, "Bu kaynaktan yararlanmak için bütün vatandaşları projeler üretmeye davet ediyorum" dedi.

Daha sonra Tarım Kırsal Kalkınma, Çevre-Turizm, KOBİ ve Sosyal Kalkınması bileşenleri koordinatörleri, sırayla alanlarıyla ilgili birer sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından koordinatörler, katılımcıların sorularını cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 16:01:40
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 13:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?