5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Güvenlik üst seviyeye çıktı

ÇUKURCA'DA ASKERİ BİRLİĞE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri birliğe yapılan roketli saldırının ardından, bölgede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Önceki gün akşam saatlerinde Çukurca ilçesi girişinde bulunan Jandarma Asayiş Bölüğü'ne PKK mensupları tarafından 2 roket atılmıştı.

PKK üyelerinin roketleri attığı iddia edilen Amir Şaban Mahallesi Hasan Tepe mevkiinde sabah saatlerinde arama yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, Şehit Bilal Soybilginç Yatıl İlköğretim Okulu Bölge Okulu arkasında patlamamış bir roket tespit ettikleri belirtildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan roketlerin imha edileceği belirtilirken, okulun kapalı olması nedeniyle büyük bir facianın önlendiği ifade edildi.

 

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İlçede askeri birliğe yapılan saldırının ardından 3 kişinin gözaltına alındığı ve bu şahısların PKK mensupları ile bir bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Hakkari Valisi Muammer Türker de gözaltına alınan 3 kişi ile ilgili araştırmanın sürdüğünü doğruladı.

Bu arada Hakkari Çukurca ilçe merkezinden sınır boylarındaki askeri birliklere 4 araçlık mühimmat dolu konteynırlar gönderildi. Mühimmat taşıyan araçlara sinyal bozucuların eşlik ettiği bildirildi.

 

TERMAL KAMERALAR TESPİT ETTİ, TOP ATIŞLARI BAŞLADI

Çukurca ilçesinin Çayırlı ile Işıklı bölgesinde bulunan termal kameraların Irak sınırında bir hareketliliği tespit etmesi üzerine, obüs toplarının namluları hareketliliğin yaşandığı bölgeye çevrildi. Yapılan top atışları ilçeden de rahatlıkla duyuldu. İlçe merkezinde askeri hareketlilik görülmezken, sınır boylarına daha önce yerleştirilen askerlerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

ÇUKURCA'DA ASKERİ BİRLİĞE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN
ÇUKURCA'DA ASKERİ BİRLİĞE DÜZENLENEN SALDIRININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 17:07:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?