2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hain saldırının failleri aranıyor

Hakkari'de 1 polisi şehit edip 2 ağabeyini öldüren saldırganların bulunması için bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Yaklaşık 3 gün önce Depin Polis Kontrol Noktası'na 1 kilometre uzaklıktaki Helil mevkiinde bulunan alabalık tesislerine giden Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Engin Açıkgöz ile 2 ağabeyi, uğradıkları silahlı saldırı sonucu ölmüş, polis memurunun eşi ve yanındaki çocuğu ise saldırganların elinden sağ olarak kurtulmayı başarmıştı.

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Saldırganların yakalanması için istihbarat birimleri araştırmalarını sürdürürken, dağlık alan olan Helil Vadisi'nde operasyonlar devam ediyor. İntikam yemini eden Özel Harekat Şubesi timlerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek veriyor. Polis memuru ve ağabeylerini tuzağa düşürerek acımasızca kurşuna dizen saldırganların 8 kişi olduğu tahmin ediliyor. Olayı gerçekleştiren saldırganların 4'ü saldırıyı gerçekleştirirken, 4'ünün ise gözetleme yaptığı iddia ediliyor.

Öte yandan güvenlik güçlerinin saldırı sonrası yaptığı operasyonda, bir mağarada kazma, kürek ve sıcak ateş külü bulunduğu bildirildi. Hakkari'deki vatandaşlar ise olayın gündüz saatlerinde bir piknik alanında meydana gelmesinin endişesini taşıdıklarını, saldırganların bir an önce bulunması gerektiğini, olayın herkesi olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü belirtti. Vatandaşlar, yetkili birimler tarafından olayın failleri konusunda bir açıklama yapılmasını beklediklerini de vurguladı

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:02:02
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 15:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?