4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

HAKİAD'tan 300 kişiye iftar

İşadamları Derneği (HAKİAD) Şubesi Başkanlığı ile Kimse Yok Mu Derneği tarafından Hakkari Belediye Başkanlığı Lokali'nde açılan iftar sofrasında 300 aileye iftar yemeği veriliyor.


Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Başkan Yardımcıları Bışar Mavigöz, İsa Bor, İsmail Akboğa iftarlarını yoksul vatandaşlarla birlikte açtı. Yoldan tesadüfen geçmekte olan Adalat ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili A. Mutalip Özbek de ailelerle birlikte iftar sofrasında iftarını açtı. Bu tür etkinliklerin hayırsever vatandaşlar tarafından sürekli yapılmasını dileyen Milletvekili Özbek, "Bütün Hakkarililer'in Ramazan Bayramı'nı barış ve kardeşlik içinde kutlamasını diliyorum.

İftar sofrasının açılmasında emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Basın mensuplarının sorularını Kürtçe ve Türkçe cevaplandıran Belediye Başkanı Metin Tekçe ise, iftar yemeğini ailelerle birlikte yemek istediğini belirtti. Bu onuru ailelerle paylaşmak istediğini söyleyen Tekçe, "Ben İşadamları Derneği ve İstanbul'dan desteklerini esirgemeyen Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyorum. Bu yemeği veren Hakkarili işadamı Hacı Nazım Çiftçi'ye şükranlarımı sunuyorum. Şimdiye kadar Ramazan ayında iftar çadırının kurulmaması büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği Hakkari İşadamları Derneği, Kimse Yok Mu Deneği ve hemşehrilerimizin desteğiyle gidermiş bulunuyoruz. İftar sofrası açan işadamları, esnaf ve dernek yetkililerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


İftar sofrasını açan İşadamları Derneği Şube Başkanı Sadi Korkmaz ise, iftar sofrasını İş Adamları Derneği ve Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte açtıklarını söyledi. Korkmaz, "Belediye başkanlığının bize destekleri var. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca ticaret ve sanayi odası ile bir çok esnaf ve işadamları bize katkı sunuyorlar. Her gün değişik işadamları yemek veriyor. Bu akşam ise yemeği Güneş Tıp Merkezi sahibi işadamı Hacı Nazım Çiftçi verdi. Biz halkımızın rencide olmaması için biz daha çok davetiye usulü ile çalıştık. Halkımız gelmeden biz onlara davetiye gönderdik. Özürlü ve yoksul olanlara ise süreklilik kartı verdik. İftar soframız Ramazan Bayramı'na kadar devam edecektir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 02:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?