4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkar'de deprem paniği

Hakkari'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar evlerini terk ederek, sahur vaktine kadar geceyi dışarıda geçirdi. Bazı gençler ise mahalleye gelen Ramazan davulcusunun çaldığı davul eşliğinde halay çekti.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, merkez üssü Hakkari olan deprem saat 01.50'da yaşandı. Depremi hisseden bazı vatandaşlar panikle evlerinden çıkarak, sahur vaktine kadar geceyi dışarıda geçirirken, bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarında dışarıda kalanları izledi. Sahur vaktine kadar dışarıda kalan ailelerin yanına gelen Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek, televizyon izlerken büyük bir sarsıntının meydana geldiğini ve ailesi ile birlikte kendilerini dışarı attıklarını belirtti. Olası büyük depremlere karşı hazır olduklarını söyleyen Alçiçek, Hakkari'de büyük depoları olmadığı için Van'daki Kızılay depolarında çadırların hazırda bulundurduğunu ve bir telefonla çadırların Hakkari'ye ulaştırılabileceğini kaydetti.

Geceyi vatandaşlarla birlikte dışarıda geçiren Alçiçek, ailelere nasihatlerde bulunarak, panik yapmamaları konusunda uyardı. Mahalleye Ramazan davulcusunun gelmesiyle birlikte davulcunun yanına gelen bazı gençler ise davul eşliğinde halay çekerek, geceye ayrı bir renk kattı. Aileler ise balkonlarında ve cadde kenarlarında gençleri izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 10:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?