3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari: 23 Nisan provası yıllar sonra gerçek oldu...

Hastane Caddesi'ndeki Diyar Konutları bahçesinde 2 gün 2 gecedir devam eden düğün, bugün akşam saatlerinde son buldu. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı düğünde davetliler, mahalli sanatçılar Fuat Ege ile Fikret Kaval'ın okudukları Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenerek halay çekti.

Damat Cüneyt Özbek, Kayacan Caddesi üzerinde bulunan Aleyna Kuaför'e giderek gelinlik giyen eşi Evrim Gözaçan'ı alarak Pehlivan Mahallesi'nde bulunan akrabaları Zeki Akdağ'ın evine götürdü. Davetliler, saat 17.00 sıralarında ise yaklaşık 100 araçlık bir konvoy eşliğinde Zeki Akdağ'ın evine giderek gelini aldı.

 Damat evine getirilen gelin damat tarafından karşılandı. Halaylar çekilerek karşılanan gelin daha sonra takı takılması için bayanlar bölümüne alındı.

Bu arada düğünevinde kurulan dev çadırlar altında halay çeken davetlilere yöreye ait 'Doğaba' yemeği ile pilav ve cacık ikram edildi. Yöresel 'Doğaba' yemeği 5 aşçı tarafından yapılırken, malzeme olarak da 700 kilo et, 10 torba pirinç, 6 bin ekmek, 600 kilogram yoğurt, 200 kilo fasulye, 100 kilogram yağ, 550 kilo sebze kullanıldı.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 11:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?