3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari: 4 saat yağan dolu, 74 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu...

Hakkari'nin Berçelan Yaylası'na yağan dolu nedeniyle 74 küçükbaş hayvan telef oldu.
Dün akşam saatlerinde Çanaklı Köyü sakinlerinin bulunduğu Berçelan Yaylası'nda aniden başlayan yağmur, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 4 saat süren yağışta keklik yumurtası büyüklüğündeki dolu, çadırları yıktı. Birçok hayvanın telef olmasına ve yaralanmasına neden oldu. 55 çadır ve 500 nüfuslu yaylada vatandaşlar, çadırlarının etrafında biriken doluları küreklerle temizlediler. Köylülerden Şükrü Turan ve Hacer Adıyaman, yaylalarında yağan yağmurun yerini doluya bıraktığını belirterek, eşya ve yiyeceklerinin zarar gördüğünü, hayvanlarının da telef olduğunu söylediler. Yaklaşık 4 saat boyunca süren dolu nedeniyle çadırlarının yıkıldığını ifade eden köylüler şöyle konuştular:
"Büyük bir gürültü oldu. Herkes doludan korunmak için koşarak çadırlarına sığınmaya çalıştı. Ancak bazı arkadaşlarımızın çadırlarının altındaki direklerin kırılmasıyla birlikte çadırları yıkıldı. Dahula dağı ile Kırk Çeşme mevkiinde otlanan küçükbaş hayvanlarımızın her biri bir tarafa kaçtı. Doluya yakalanan birçok hayvanımız telef olurken, bir çoğu ise doludan aldığı darbelerden dolayı yaralandı. Bazı çocuklar, kafalarına düşen dolu nedeniyle yaralandı. Tespit ettiğimiz kadarıyla 18 kişinin toplam 74 hayvanı telef olurken, 27 tanesi yaralandı. 100'e yakını da kayıptır. Kızılay'ın yağmur ve dolu geçirmeyen çadırlarından verilmesini istiyoruz."
Halime Adıyaman adlı yaşlı kadın ise, 70 yaşında olduğunu belirterek, bugüne kadar hayatında ilk defa böyle dolu yağdığına şahit olduğunu ifade etti. Eşyalarının zarar gördüğünü anlatan yaşlı kadın, neye uğradıklarını şaşırdıklarını sözlerine ekledi.
iha-hakkari
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?