2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari: Roketli saldırı sonrası incelemeler devam ediyor

Yapılan saldırının ardından Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere ile birlikte sabah saatlerinde Biçer Mahallesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne giderek incelemelerde bulunan ve ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Erdoğan Gürbüz, saldırılarda ölen ve yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Vali Gürbüz, dün gece saat 23.30 sıralarında PKK terör örgütü tarafından Biçer Mahallesi’nde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası, mezarlıktaki noktada bekleyen polislerimiz ile Bay Köyü yolu üzerinde bulunan Bay Kalesi’ndeki polis noktasına roketli saldırı yapıldığını belirterek, Biçer Mahallesi’ndeki Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası ile mezarlıkta görev yapan polislere 3 adet roketatar atıldığını kaydetti.

Gürbüz, "Allah’a şükür saldırılarda ölen ya da yaralanan yok. Sadece binanın üst tarafındaki camlar kırılmış. Patlamadan dolayı bir de çevredeki bazı vatandaşlarımızın evlerindeki camlar kırılarak hasar meydana gelmiştir. Yine dün gece saat 23.15 sıralarında ise Yüksekova İlçemiz’de bir binanın önündeki çöp bidonunda patlama meydana gelmiş. Bir vatandaşımız yaralanmıştır. Bunu da hain PKK terör örgütünün yaptığını biliyoruz. İlimizde güvenlik güçlerimiz tüm tedbirlerini almasına rağmen kendilerine yönelik ikinci bir saldırı yapılmıştır. Bu terör örgütü dağlarda ile ve ilçeye inmek istemektedir. Her zamanki gibi güvenlik kuvvetlerimiz bunu zamanında aldığı isabetli kararla önlemeye çalışmakta ve bugüne kadar da bunu önlemiştir" dedi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?