2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari: Vatandaşlar, ücretsiz sağlık merkezinde 'şifa' arıyor...

Metin Durmaz isimli müteşebbis tarafından yaklaşık 3 gündür Bulvar Caddesi üzerinde açılan sağlık merkezine akın eden Hakkarililer, kızıl ışıl tedavisi sağlayan akupunktur seragem master masaj yataklarında rahatsızlıklarından kurtulmaya çalışıyor.

Yaklaşık 15 aydan beri maaş alamadıkları için doktora bile gidemeyen belediye personeli, yeni açılan merkezde vatandaşların bir hafta boyunca ücretsiz olarak tedavi olabileceklerini duyar duymaz merkeze koştu. Zatıba Amirliğinde görevli memurlar, akupunktur seragem master masaj yataklarında ücretsiz olarak tedavi oldular.


Durmaz, Uzakdoğu'nun masaj yataklarını getirerek halka hizmet verdiklerini belirtti. Durmaz, "Işın tedavisi insanlarda kireçlenme, tansiyon, migren, romatizma, şeker hastalığı, boyun ile bel fıtığı ve vücuttaki bütün eklem ağrılarına iyi geliyor. İnsanlarımız fizik tedavisinden geçerek rahatlıyorlar. İnsanların yataklarda yatarak bu tedavinin ne olduğunu öğrenmek amacıyla kendilerine bir hafta boyunca ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Bir haftadan sonra ise ücretliye geçeceğiz. 40 dakikalık tedavi ücreti sadece 5 milyon liradır. Yataklarımızın kapasitesi 10 adettir. Bunların bir bölümünü bayanlara diğer bölümünü ise erkeklere ayırdık" şeklinde konuştu.

Merkeze gelerek şifa arayan Necdet Bor ile İdris Aşan, bel ağrılarının olduğunu ve yatağa yatmanın kendilerine iyi gelerek ağrılarını geçirdiğini ifade ettiler. Hakkari'de ilk defa böyle bir hizmetin verildiğini anlatan vatandaşlar, hastaların daha önce tedavi olmak için Van'a gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 12:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?