27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari ajitasyonu

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, beraberinde bulunan partili 10 belediye başkanı ile birlikte incelemelerde bulunmak ve halka yaşanan deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi.

Bugün sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile Hakkari’ye gelen Tuncer Bakırhan, ilk olarak Altay Caddesi üzerinde bulunan Hakkari DEHAP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bakırhan, beraberinde bulunan belediye başkanları ile birlikte parti binasında yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi güneyini unutarak başka güneylere gittiğini ifade eden Bakırhan, buradaki depremin Türkiye’deki gerçekliği ortaya çıkarttığını belirterek, "Sayın Başbakan’ımız kendi güneyini unutarak, kendi Güneydoğusu’ndaki bir kentteki felakete ilişkin herhangi bir pratik adım atmadan, binlerce kilometre uzaklıktaki Güney Asya’daki deprem bölgesini ziyaret etmeye gitti. Kendileri oradaki olaylara üzüldüğünü, başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı. Ancak Başbakan veya hükümet yetkililerinin kendi Güneydoğu bölgesinde bulunan bir kentteki yurttaşları ile birlikte olmasını isterdik. Hükümetin imkanlarını Bolu’da ya da farklı bir yerde yaşanan depremlerde seferber edildiği gibi, Hakkari’de de seferber edilmesi gerekir. Burada yaşanan acıların, Türkiye’de yaşanan acılardan bir farkı yok" diye konuştu.

DEHAP’ın belediye başkanlığını kazanması ile birlikte Hakkari’nin afet bölgesi kapsamından çıkarıldığını ifade eden Genel Başkan Bakırhan, bu durumun çok gülünç ve dünyanın hiçbir yerinde eşi ve benzeri olmayan bir çifte standart olduğunu söyledi. Bakırhan, "Biz hükümetin tekrar bu konuda duyarlı olmasını, birinci derecede deprem bölgesi olan bir kentin tekrar afet bölgesi kapsamına alınmasını ve gerekli alt yapı çalışmasının yapılmasını gerektiğini belirtmek istiyorum" dedi.

Yaklaşık 2 hafta önce çıkan olaylara da değinen Bakırhan, halkın eksikliklerini dile getirmek için vali ile görüşmeye gittiği sırada güvenlik güçlerinin gaz bombaları ve coplarla müdahale ettiğini söyledi. Bu durumun tekrar geçmişteki tabloları yaşattığı için üzüntü verici olduğunu kaydeden Bakırhan, "İnsanlar deprem yaşamışlar. İnsanlar devletini, hükümetini yanında görmek istediler. İnsanlar acılarının paylaşmasını istediler. Eğer bu acılar paylaşılmıyorsa, eğer insanların yaşamış oldukları dertlere derman olunamıyorsa, elbette insanlar demokratik bir şekilde haklarını dile getireceklerdir. Ancak buna gaz bombaları ve coplarla cevap verilmesi doğru olmamıştır" şeklinde konuştu.

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, konuşmanın ardından beraberinde bulunan Genel Başkan Yardımcıları Naci Kutlay ve Hatice Çoban ile Mardin Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, Ağrı Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Siirt Kurtalan Belediye Başkanı Murat Ceylan, Şırnak Silopi Belediye Başkanı Muhsin Konur, Şırnak Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Mardin Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tarhan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan ve Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile birlikte Hakkari Belediyesi’ne geçti. Bakırhan’ın, daha sonra çadır kentleri ziyaret edip akşam saatlerinde Van’a dönmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 19:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?