27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari art arda sallandı

Hakkari’de bugün sabah saatlerinde art arda meydana gelen depremler vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe sebep oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 10.18 ve 10.51 sıralarında merkez üssü Bağışlı köyü olan 3.0 ile 4.0 büyüklüğünde 2 ayrı deprem meydana geldi.

Can ve mal kaybının olmadığı depremler, Hakkari ve çevresinde de hissedildi. 3 ay önce meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği depremden dolayı Hakkari’de vatandaşlar bugünkü sarsıntılar sonrasında kısa süreli panik yaşadı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan özel bir dershanede bulunan öğrenciler ve PTT Baş Müdürlüğü’nde görev yapan personel sarsıntılar sonrası binayı terk etti.

Dershaneden kendilerini sokağa atan öğrenciler, "2 günde bir deneme sınavlarımız oluyor. Bugün deneme sınavına girdik. Baktık bina sallanmaya başladı. Binada hasarlı olduğu için korkup aşağı indik. ÖSS’de deprem korkusuyla sınava gireceğiz. Daha öncede ÖSS sınavları öncesinde deprem olmuştu. Bundan dolayı çoğu öğrenci de sınavdan kopmuştu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:18:34
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 13:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?