27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Hakkari balını markalaştıralım'

Hakkari Tarım İl Müdürü Gündoğdu, Şemdinli balının marka haline getirilmesi gerektiğini ve bu konuda Hakkarili işadamlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Mehmet Gündoğdu, Anzer yöresinden elde edilen ve yüksek fiyatlarla pazarlanabilen hatta ihraç olanağını sürekli koruyan bal ile Şemdinli balının özelliklerinin benzer olduğunu ifade etti. Şemdinli’nin arı varlığı ve bal üretimi ile önemli bir arıcılık merkezi olmasına rağmen, arıcılık potansiyelinden yeterince yararlanamamakta olduğunu anlatan Gündoğdu, ilçenin gezginci arıcılığa kapatılarak koruma altına alındığını belirtti.

Bal numunelerinin laboratuar analizleri sonucu kesinleşen üstün özelliklerinin balın geniş kitlelere ulaştırılması için basına büyük görev düştüğünü belirten Gündoğdu, "Hakkari genelide 45 bin aralı kovan mevcut olup ülkemizde büyük bir potansiyele sahiptir. Şemdinli ilçemizde faaliyet konusu arıcılık olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’mizin aktif hale getirilmesi, Arı Yetiştiricileri Birliği’nin faal bir çalışma içerisine girmesi, kooperatiflerimiz veya özel sektör tarafından kurulacak olan bal paketleme işletmesi ile Şemdinli balının marka haline getirilmesi gerekmektedir. Balımız istediği kadar kaliteli olsun marka haline getirilmediği sürece ülke genelinde tanıtımının yapılması imkanı bulunmamaktadır. Özellikle Hakkarili işadamlarımızı para kazanabilecekleri bu göreve davet ediyorum. Tarım İl Müdürlüğü olarak bal üreticilerimizin korunabilmesi için her türlü tedbiri alacağız" şeklinde konuş

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:20:05
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 12:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?