5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari Barosu'ndan kınama

HAKKARİ BAROSU'NDAN BDP SALDIRISINA KINAMA

Hakkari Barosu Başkanı İsmail Durgun, yaptığı açıklamayla Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Baro binasında bir açıklama yapan İsmail Durgun, 6 Şubat 2010 tarihinde BDP'ye yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, bu saldırının ülkedeki hakların kardeşliğine, huzuruna ve barışına yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Durgun, "Saldırının en önemli delili olan kamera kayıtlarının silindiğine ilişkin iddialardan gerçeklik payı varsa bu çok vahimdir. Hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın bu iddiaları bir an önce açıklığa kavuşturması gerekir. Bilinmelidir ki çeteler, darbeciler, yaşanan

kirli savaştan rant elde edenler temizlenmedikçe, bu ülkede gerçek anlamıyla demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, barış ve huzurun yerleşmesi imkansızdır. Bu ve buna benzer saldırıları gerçekleştirenler korundukça, bu saldırılar faili meçhul kaldıkça geleceğe yönelik umutlarımız da tükenmeye devam edecektir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasına baroya üye avukatlar da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 20:16:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 22:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?