3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari beyaza büründü

/Resimler/2008/12/21/00080005.jpgHakkari'de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 12 köy ile 48 mezra yolunun ulaşıma kapandı.

Giderek etkisini artıran kar yağışı ile birlikte merkezde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştığı bildirildi. İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı nedeniyle 12 köy ile 48 mezra yolunun ulaşıma kapandığı ve yol açma çalışmalarına başlattıklarını kaydettiler.

Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ile birlikte toprak evlerinin damlarını temizlemeye başladığı Hakkari'de çocuklar da karda oynayarak beyaz örtünün tadını çıkarmaya çalıştılar. Ellerine geçirdikleri kızak ve naylon poşetlerle Dağgöl Mahallesi Pagan Caddesi'ne akın eden çocuklar, buzla kaplı yolda kaymanın sevincini yaşadılar. Kilit taşı ile kaplı sert zemine düşmelerine rağmen kaymayı sürdüren çocuklar, araç trafiğinin yoğun olduğu caddede tehlikenin farkında bile olmayan kaymaya çalıştılar.

Buzla kaplı yolları zincirsiz olarak aşmaya çalışan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı. Araçları kayan bazı sürücüler ne yapacağını şaşırdı. Yolda kalan araçları ise çevreden yetişen vatandaşlar iterek çıkarıldı. Kayarak yoldan çıkan bir aracın sürücü ise korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?