27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari bir başına kaldı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Armutdüzü Köyü’ne bağlı Aktoprak Mezrası’ndaki evlere 17 yıl önce zemin kayması sebebiyle ’oturulamaz’ raporu verilmesinin ardından yaşanan depremde evlerinin hasar görmesi sonrası vatandaşlar geceleri dışarıda kalıyor.

3 aydır yolları kapalı olan mezra sakinleri, ilgisizlikten şikayet ediyor. Meydana gelen depremin ardından, yetkililer köylere hasar tespit çalışması yapmak üzere ekipler gönderdiklerini belirtirken, vatandaşlar ise halen ekiplerin gelmediğini iddia etti. 12 haneli ve 70 nüfuslu Aktoprak Mezrası’nda 17 yıl önce zemin kayması nedeniyle incelemelerde bulunan jeoloji mühendislerinin ’oturulamaz’ raporu vermesine rağmen, vatandaşlar halen mezrada zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Depremden sonra evlerinde hasar meydana gelen mezra halkı, geceleri dışarıda kaldıklarını söyledi.

Metin Öter isimli mezra sakini, 17 yıl önce verilen oturulamaz raporuna rağmen yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, "Yaşanan depremden sonra evlerimiz büyük hasar gördü. Mezralarımıza uğrayan yetkili yok. Armutdüzü Köyü’ne bağlı olan Aktoprak, Tepebaşı, Şahince ve Kornak Mezraları’na bugüne kadar hiç bir yetkili uğramadı. Yolumuz 3 aydır kapalı bulunuyor. Yol çalışmaları için gönderilen iş makineleri de çığ tehlikesi nedeniyle yolları açmadan geri dönmek zorunda kalıyor. Mezrada bulunan hastalarımızı kızakla, eşyalarımızı ise sırtımızdan getirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

41 haneli ve 500 nüfuslu Kolbaşı Köyü halkı ise, yıllardır akmayan ve deprem sonra akmaya başlayan çeşmenin sevincini yaşıyor. Meydana gelen depremin ardından dağlardan büyük ses geldiğini ve ondan sonra çeşmenin akmaya başladığını belirten Zeki Onaylı isimli vatandaş, suyun bütün köye yetecek kadar aktığını ifade etti. Onaylı, "Depremden dolayı 15 evimiz hasar gördü. Evlerimizin hasar görmesine rağmen, çeşmenin akması bizler için sevinçli oldu. İçme suyu sıkıntısı çeken köyümüzde, artık su sıkıntısından kurtulmuş olduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 15:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?