2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari Cumhuriyet Savcısı habercilerle dertleşti

Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, doğru haberciliğe ulaşmak için ciddi ve dikkatli bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hasan Aydın, Hakkari’deki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Toplumu doğru bilgilendirme görevinin çok önemli olduğunu, bölgenin hassasiyeti itibariyle buna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Aydın, bu şekilde duyarlı olunması halinde, Hakkari’nin daha güzel günlere kavuşmasına, basınında çok önemli katkıları olacağını anlattı.

 Aydın, "Ayrıca Berçelan Yaylası ve Şemdinli İlçesi’nde gelişen bazı haberler gerçeği tam olarak yansıtmadığı gibi yanlış bilgilenme sonucu Hakkari’de tüm Türkiye nazarında olumsuz kanaat uyanmasına neden olmuştur. Doğru habercilikle bu konularda daha dikkatli olunması bölgenin huzuruna katkıda sağlayacaktır. Doğru bir habere ulaşmak için o haberi iyice araştırıp ondan sonra yazılması gerekir. Haberin doğruluğunu teyit edebilmek için yetkililerden bilgi alınması veya olayı yaşayan kişilerin isimlerinin yazılması suretiyle verilmelidir. Birlik ve beraberlik içersinde çalışmamız AB sürecine de güç katacaktır. Doğru haberciliğin ülkemize faydası olduğu gibi ilimizin kalkınmasına da yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Aydın, Hakkari Kapalı Cezaevi binasının genel bakım ve onarımıyla ilgili de bilgi vererek, önümüzdeki bahar ayında cezaevinin daha iyi şartlara kavuşturmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yapacaklarını, hazırlıklara şimdiden başlatıldığını ifade etti.

Hakkari
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:13:34
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 15:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?