2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari Devlet hastanesi'nde sorunlar bitmiyor

Başhekim Uz. Dr. Servet Kocaöz ise, numara uygulamasının hastalar arasındaki sıra kargaşasını önlemek için getirildiğini belirterek, "Numara alan veya alamayan bütün hastaların muayene edilmesi gerekiyor. Polikliniklerimiz mesai saatinin bitimine kadar hastalara bakmak zorundadır. Bu konuda sıkıntıların yaşandığını duyduk. Ancak bana herhangi bir şikayet gelmediği için müdahale edemedim" şeklinde konuştu.

Poliklinikte 2 diş doktorunun bulunmasına ve mesai saatinin dolmamasına rağmen numara alabilen belirli sayıda hastaya bakılması vatandaşları çileden çıkardı. Hastalara, görevliler tarafından günde toplam 30 adet sıra numarası dağıtıldığı bildirildi. Her sabah saat 07:00’de dağıtılan numaraların bitmesi ile hastalarını muayene edemediklerinden yakınan vatandaşlar, numara sıkıntısına bir çözüm bulunmasını istediler. Vatandaşlar numara alamadıkları için muayene edilemeyen hastalarını evlerine geri götürmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Öte yandan numara alan hastaların tedavilerinin yapıldığı, sayının fazla olması halinde kalan hastaların sıra gelmediği için ertesi gün bakılabildiği ifade edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Servet Kocaöz ise, numara alamayan hastaların muayene olmaması diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Kocaöz, numara dağıtımının kargaşayı önlemek için yapıldığını belirterek, "Hastanemizde sabah saatlerinde vatandaşlarımıza dağıtılan numara yalnızca sırayı belirlemek amacıyla veriliyor. Numara alan veya alamayan bütün hastaların muayene edilmesi gerekiyor. Polikliniklerimiz mesai saatinin bitimine kadar hastalara bakmak zorundadır. Bu konuda sıkıntıların yaşandığını duyduk. Ancak bana herhangi bir şikayet gelmediği için müdahale edemedim. Vatandaşlar bu tür şikayetleri yazarak bana veya hastane duvarında asılı bulunan şikayet kutularına bırakarak iletirlerse gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 12:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?