4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari doktor bekliyor

Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yaşanan doktor sıkıntısı yüzünden vatandaşlara yeteri kadar hizmet veremediği belirtildi. 13 doktorun görev yapması gereken merkezde sadece 3 doktorun görev yaptığı bildirildi. 

Bir süre önce Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi kavşağında hizmete giren merkezde, 3 doktor, 13 personel, temizlik ve otomasyonda 20 kişi olmak üzere 36 personel görev yapıyor.
 

Devletin milyarlarca YTL harcayıp modern cihazlarla donattığı merkezde, yeteri kadar doktor olmadığı için diş protez bölümünün halen açılmadığı belirtildi. Merkeze başvuran hastaların sadece bir bölümüne bakılabildiğini belirten Şaban Çelik ve Ömer Tan isimli vatandaşlar, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yaşanan doktor sıkıntısı yüzünden muayene olabilmek için sabah saat 03:00 dan itibaren merkezin önünde büyük kuyrukların oluştuğunu söylediler. Vatandaşlar, "Devletin bu merkeze yaptığı yatırıma yazıktır. Alınan cihazlar neredeyse çürümeye terk edilmiş durumda. Her türlü donanım var ancak doktor yok. Muayene olabilmek için sabah saat 03:00 dan itibaren merkezin kapısında büyük kuyruklar oluşuyor. Yetkililer ise bunu göremezlikten geliyorlar. Sayın Başbakanımız hastanelerdeki kuyrukların biteceğini bize müjdelemişti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kadrosunda 2 diş hekimi daha var, ancak Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapıyorlar. Bütün yük mevcut olan 3 doktora yükleniliyor. Yetkililerden isteğimiz bizi biran önce bu sıkıntıdan kurtarılmasıdır" şeklinde konuştular. 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri ise, tam donanımlı olan merkezde doktor sıkıntısı nedeniyle istenilen hizmetin verilemediğini belirttiler. Yetkililer, "Ramazan ayında vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek için iftardan sonra da saat 24:00 kadar hizmet verdik. 13 doktorun görev yapması gereken merkezde 3 diş hekimi bulunuyor. Günde 300 kişi müracaat ediyor, her doktorumuz günde bazen 20-30 hastayı muayene edebiliyor. Bu yüzden bekleyen hastalarımız olabilir" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet özbay IP: 78.189.16.xxx Tarih : 13.10.2008 23:01:28

değerli haberi yazan karddeşim bu haberi üzülerek yorumluıyoru,m .neden hep doğo hep doğo .ben hastanede görevliyim sakarya devt hanesinde çalışıyorum. hergün her gün hastanede bişeyler deyişiyor dekorasyon .boya çartı burtu herkes kendi fikriyle yatıp kalkıyor yok bu olmamış yok bu olmamış.hesapsız paralar veriyor bu anlamsız şeylere.doktor odasında yatıp kalkan başı boş doktorlar var .yazık neden bunlar .batıda geçerlide Doğuda geçerli deyil yapmayın yapmayın haksızlık yapmayın?