3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari eğitimi tartıştı

Hakkari'de eğitim ve öğretim alanında gerçekleştirilen çalışmalar düzenlenen bir toplantıyla ele alındı.


Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında, Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Çukurca İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilköğretim müfettişleri ve teknik büro elamanları katıldı.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2002-2008 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. Eğitim sorunları ve yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, 6 yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırım, eğitim altyapılarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar ile okullaşma oranlarındaki artışın beklentilerinin üzerinde ve Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilen en yüksek artış olduğu ifade edildi.

Hakkari'de yapılan toplam derslik sayısının bin 264 iken, 2002-2008 yılları arasında bu sayıya 754 derslik daha ilave edildiği belirtildi. Toplantıda, okullaşma oranlarında da sağlanan önemli artış konusu değerlendirilerek, bunun artması için alınması gereken önlemler üzerinde duruldu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 09:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?