4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari esnafı kan ağlıyor

Hakkari Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Übeydullah Öztunç, kriz nedeniyle bir yıl içinde 100'e yakın iş yerinin kapandığını belirterek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli paketlerle Hakkari'ye gelmeli" dedi. 

Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kendini gösteren ekonomik krizin en çok Hakkari'yi etkilediğini belirten Öztunç, acil tedbirlerin alınmaması halinde esnafın perişan olacağını ifade etti.
 
İHA muhabirine açıklamada bulunan Öztunç, "Bakın son günlerde dünyayı saran bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz az da olsa Türkiye'yi etkiliyor. Kriz haberleri çıkar çıkmaz Hakkari Altay Caddesi'nde 6 iş yeri kapandı. Son 1 yıl içersinde ise Hakkari genelinde 100 iş yeri kapandı. Sayın Başbakan Erdoğan, yakında Hakkari'ye geliyor. Hakkari memur şehri, başka da geçim kaynağı yok. Yöredeki esnaf yavaş yavaş eriyip tükeniyor. Başbakan'dan isteğimiz, yöre halkını kalkındıracak müjdeli paketlerle gelmesidir. Bizler de sorun ve sıkıntılarımızı rapor haline getirerek kendisine ileteceğiz. Sayın Başbakanımızdan isteğimiz, alıp başını giden işsizliğe bir çözüm bulması, sınır kapılarını acilen açmasıdır. Bakın Kredi Kooperatifimiz kapalı bulunuyor. Piyasada nakit para dönmediği için esnaf kredilerini ödeyemiyor. Daha önce defalarca Ankara'daki gerek banka gerekse yetkili kurumlar ile görüşerek sorunlarımızı illettik. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Hakkari'de 4 bin esnaf var ancak kooperatifimizde 600 üye bulunmaktadır. Satış yapamayan esnaf çareyi iş yerini kapatmakta buluyor. Eskiden sınır kapıları vardı, esnafa bunun katkısı hayli fazla idi. Ancak şimdi sınır kapıları da yok. Sınır kapıları eğer açık olsaydı belki de olası krizlerden az etkilenirdik" açıklamasını yaptı. 

Altay Caddesi üzerinde iş yeri bulunan Ayhan Demir ise ekonomik kriz yüzünden siftah bile yapamadıklarını söyledi. Demir, esnaf kesimi olarak çok zor durumda olduklarını, fiyatları yarı yarıya indirmelerine rağmen ellerine nakit geçmediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?