3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari için alternatif yollar artıyor

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, tek girişi ve çıkışı olan Hakkari'nin 2009 yılında bu sıkıntıdan kurtulacağını belirterek ikinci bir alternatif yol müjdesi verdi.

Yaptıkları hizmetleri harita üzerinde İHA muhabirine açıklayan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, şehrin yıllardır kanayan yarasının tek giriş ve çıkış yolu olduğunu anlattı. Vatandaşların 210 kilometre uzaklıkta bulunan Van'a 4 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştığını, yıllardır bu sıkıntının böyle devam ettiğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu "2007 yılı başlarında 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylası üzerinde Hakkari-Van arası için bir alternatif yol çalışmasına başladık. Bu yolun 2009 yılında hizmete girmesi halinde Hakkari-Van arası 4 saatten 1 saat 15 dakikaya indirilecektir. Vatandaşlarımız da böylece bu sıkıntılardan kurtulmuş olacaktır. Dağ yollarını asfalt yapacağız. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ve de başarıyoruz. Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durunkaya beldesi Aksu köyü üzerinden yine 2008 yılı içerisinde Hakkari-Van için başka bir alternatif yol çalışmamız olacaktır. Bu yolun bir kısma zaten toprak olup açılmış vaziyettedir. Yapacağımız büyük bir çalışmayla yakın zamanda buradan da Van'a gidilebilecektir. Bu karayolu sayesinde belde de büyük yapılaşma ve gelişme sağlanacaktır. Bu her iki alternatif yol sayesinde Hakkari tek giriş ve çıkışlı yollardan tamamen kurtulacaktır" dedi.

Kalkınmanın yolunun güvenlikten geçtiğini de belirten Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu "Huzur ve güvenli ortam olduğu sürece yöreye hizmet akışı devam edecektir. Halkımız her türlü hizmete layıktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 15:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?